Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Április 20. 09:02, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

A Rozmaring utca mindkét oldalán épül a járda

A Rozmaring utca mindkét oldalán épül a járda

A Szent István úti rövid járdaszakasz után újabb járdafelújítási munkát kapott a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft.: a Rozmaring utca mindkét oldalán megújítják a gyalogosfelületet.

Az utca járdájának állapota mindenképpen indokolta a munkát: rossz minőségű aszfalt és régi cementlapok fedték a gyalogosoknak kialakított közlekedési felületet.

A munkaterületet már februárban átvette a cég és meg is kezdte a kivitelezést, ám a kései téli időjárás miatt négy héten át nem tudtak dolgozni, hiszen a Korona utcai kereszteződéshez képest nagy esésű az utca az Erkel felé, a sok csapadék pedig alkalmatlanná tette az alsó szakaszt a munkavégzésre. Ennek ellenére az építkezés jól halad, a páros oldalon a Korona utcai kereszteződéstől a Toldi utcáig már a burkolóköveket is lerakták, most a homokolást és a falszegélyeket készítik. A Toldi utcától lefelé tartó szakasz páratlan oldalán a régi burkolatot felszedték, az új járda alapját elkészítették és már a szegélyezésnél illetve a murvázásnál tartanak a kivitelezésben. Mindemellett az utca ezen részének a páratlan oldalán is megkezdték a munkát, ott a terület feltöltéséig jutottak, de ennek a szakasznak további száradásra van még szüksége, hogy folytathassák az építkezést. A Korona utca felőli páratlan oldalon több túlnőtt, beteg fát is ki kellett vágni, mert ezek egyrészt veszélyeztették a lakóépületeket, másrészt már megrongálták a járdafelületet - tudtuk meg Rádi Róberttől, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetőjétől.

A járdafelújítás teljes hosszban az utca mindkét oldalát érinti, ez 825 méter hosszú új járdát jelent, melynek területe 990 négyzetméter. Az alkalmazott kőtípusok megegyeznek a más területeken használtakkal. Jelenleg 30 százalékos készültségi fokon áll a kivitelezés, több helyen, párhuzamosan zajlik a munkavégzés - tájékoztatott az ügyvezető, hozzátéve, a bruttó 25 millió forintos beruházás várhatóan néhány héten belül elkészül, de a munkálatok előrehaladását az időjárás továbbra is befolyásolhatja.

A költségek egy részét a Belügyminisztériumtól kapott támogatás finanszírozza - emlékeztetett Áldozó Tamás polgármester az építkezés helyszínén. A városvezető arról szólt, hogy az önkormányzat múlt évben nyújtott be erre a célra pályázatot hazai forrásra, és a maximálisan elnyerhető 15 millió forintot meg is kapta a munkára.
-Keressük a nagy gyalogosforgalmat bonyolító területeket, ahol, ha beállunk egy munkába, összefüggő nagy területen lehet folytatni. Ez is ilyen, a környező utcákban is lehet majd dolgozni a következő években - magyarázta. Mint mondta, nem egyedi eset, hogy belügyminisztériumi forrás segíti az ilyen munkát, az elmúlt években is több példa volt már erre és bízik abban, hogy a most felálló új kormány ennél is bővebb hazai forrásokat biztosít a jövőben az ilyen beruházásokhoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.