Városlista
2020. január 24, péntek - Timót

Hírek

2011. Augusztus 16. 07:41, kedd | Helyi
Forrás: Naplo-online

A Ricsi cukrászda nyert!

A Ricsi cukrászda nyert!

A Napló versenyének győztese a pápai Ricsi cukrászda lett.

Több héten át lehetett szavazni megyénk legjobb fagyijára azon cukrászdák választéka közül, amelyek beneveztek a versenyre.

A legtöbb szavazatot a pápai Ricsi cukrászda kapta, a szavazók a legjobb fagyinak a veszprémi Kokó cukrászda csokoládéfagyiját választották.

Egy cukrászda sikerének a titka a termékek állandó frissessége, a kínálat folyamatos megújítása, valamint az aktuális trendek szem előtt tartása - állítja Garabics Richárd, a pápai Ricsi cukrászda tulajdonosa.

Nincs is okunk kételkedni a pápai cukrász fiatalember szavaiban, hiszen cukrászdájának falain számtalan oklevél tanúsítja a szakma elismerését. De talán ennél is fontosabb, hogy a vendégek mindig elégedetten és kellemes szájízzel távoznak a Ricsi cukrászdából. Garabics Richárd már egészen fiatalon érdeklődött a cukrászszakma iránt. A vendéglátó-ipari szakközépiskola elvégzése után egy évig tanult a németországi Bottrop városában egy neves cukrászcsalád mellett.

- Veszprém testvérvárosi kapcsolatainak köszönhetően ismerkedtem meg a bottropi cukrászcsaláddal, tőlük tanultam meg a szakma minden fortélyát. Németországból hazatérve gondoltam egy merészet és 1998-ban elindítottam a saját vállalkozásomat, először csak egy kis üzemmel. Minden évben fejlesztettem, bővítettem az üzletemet, a cukrászdát. 2007-től már két Ricsi cukrászda is található Pápán - nyilatkozta a Naplónak a büszke tulajdonos.

A pápai cukrász kiemelte, Németországban olyan alapanyagokkal, különféle készítési eljárásokkal is megismerkedett, amiket hazánkban még mindig kevesen alkalmaznak.

- A hagyományos finomságok mellett folyamatosan igazodunk az adott évszakhoz, ennek megfelelően télen inkább tejszínesebb, míg nyáron a gyümölcsösebb, pudingosabb termékek vannak többségben. Emellett természetesen fagylaltból és süteményből is található a kínálatunkban olyan specialitás, igazi különlegesség, amit más cukrászdákban nem lehet megkapni - tette hozzá Garabics Richárd.

Az idei évben a kecskeméti barackos kölestortát választották meg Magyarország tortájának. Garabics Richárd tájékoztatása alapján minden energiájukkal a barackos kölestorta elkészítésén munkálkodnak, ami augusztus 20-tól a Ricsi cukrászdában is kapható lesz.

Címkék: fagyi, ricsi cukrászda

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 23. 16:15, csütörtök | Helyi

Főbérlője pénzét lopta el

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 18 éves egyházaskeszői fiúval szemben folytatott.

2020. Január 23. 08:14, csütörtök | Helyi

Auchan Pápán? Megkerestük az áruházláncot!

Több olvasónk is megkereste hírportálunkat azzal az értesüléssel kapcsolatban, mely szerint azért került le a pápai áruház tetejéről a nagy méretű felirat, mivel egy másik áruházlánchoz kerül át a pápai üzlet.

2020. Január 23. 08:12, csütörtök | Helyi

Négy óra alatt kétszer kapták el ittasan

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 45 éves helyi férfival szemben folytatott.

2020. Január 23. 06:55, csütörtök | Helyi

Édes Lászlóné vehette át a Pro Cultura Díszoklevelet

1989 óta január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját, annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.