Városlista
2019. szeptember 15, vasárnap - Enikő

Hírek

2011. Augusztus 16. 07:41, kedd | Helyi
Forrás: Naplo-online

A Ricsi cukrászda nyert!

A Ricsi cukrászda nyert!

A Napló versenyének győztese a pápai Ricsi cukrászda lett.

Több héten át lehetett szavazni megyénk legjobb fagyijára azon cukrászdák választéka közül, amelyek beneveztek a versenyre.

A legtöbb szavazatot a pápai Ricsi cukrászda kapta, a szavazók a legjobb fagyinak a veszprémi Kokó cukrászda csokoládéfagyiját választották.

Egy cukrászda sikerének a titka a termékek állandó frissessége, a kínálat folyamatos megújítása, valamint az aktuális trendek szem előtt tartása - állítja Garabics Richárd, a pápai Ricsi cukrászda tulajdonosa.

Nincs is okunk kételkedni a pápai cukrász fiatalember szavaiban, hiszen cukrászdájának falain számtalan oklevél tanúsítja a szakma elismerését. De talán ennél is fontosabb, hogy a vendégek mindig elégedetten és kellemes szájízzel távoznak a Ricsi cukrászdából. Garabics Richárd már egészen fiatalon érdeklődött a cukrászszakma iránt. A vendéglátó-ipari szakközépiskola elvégzése után egy évig tanult a németországi Bottrop városában egy neves cukrászcsalád mellett.

- Veszprém testvérvárosi kapcsolatainak köszönhetően ismerkedtem meg a bottropi cukrászcsaláddal, tőlük tanultam meg a szakma minden fortélyát. Németországból hazatérve gondoltam egy merészet és 1998-ban elindítottam a saját vállalkozásomat, először csak egy kis üzemmel. Minden évben fejlesztettem, bővítettem az üzletemet, a cukrászdát. 2007-től már két Ricsi cukrászda is található Pápán - nyilatkozta a Naplónak a büszke tulajdonos.

A pápai cukrász kiemelte, Németországban olyan alapanyagokkal, különféle készítési eljárásokkal is megismerkedett, amiket hazánkban még mindig kevesen alkalmaznak.

- A hagyományos finomságok mellett folyamatosan igazodunk az adott évszakhoz, ennek megfelelően télen inkább tejszínesebb, míg nyáron a gyümölcsösebb, pudingosabb termékek vannak többségben. Emellett természetesen fagylaltból és süteményből is található a kínálatunkban olyan specialitás, igazi különlegesség, amit más cukrászdákban nem lehet megkapni - tette hozzá Garabics Richárd.

Az idei évben a kecskeméti barackos kölestortát választották meg Magyarország tortájának. Garabics Richárd tájékoztatása alapján minden energiájukkal a barackos kölestorta elkészítésén munkálkodnak, ami augusztus 20-tól a Ricsi cukrászdában is kapható lesz.

Címkék: fagyi, ricsi cukrászda

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 15. 00:00, vasárnap | Helyi

Új okospadok kerültek Pápára

Az ország több városában lehet látni hasonló eszközöket, amelyeken nemcsak pihenni, de telefont tölteni és „wifizni” is lehet.

2019. Szeptember 14. 09:44, szombat | Helyi

Egy igazán különleges programra invitálják a pápaiakat

Az éjszaka titokzatos élőlényeit fogja bemutatni az érdeklődőknek egy denevérkutató és egy hidrobiológus, a pápai Külső-Várkertben.

2019. Szeptember 13. 21:25, péntek | Helyi

Süle Zsolt szerint a Fidesz a 2014-es ígéreteinek több mint a felét nem teljesítette

A jobbikos képviselő 30 nap-30 megvalósulatlan ígéret címmel, a választásokig hátralévő időben, minden nap egy-egy olyan korábbi fideszes ígéretet mutat be a közösségi médiában, amely szerinte nem teljesült ebben a ciklusban.

2019. Szeptember 13. 08:39, péntek | Helyi

Áldozó Tamás: Egykor a Várkertfürdő is csak egy folt volt a térképen

A Pápai Polgári Kör soron következő összejövetelére dr. Áldozó Tamás polgármester-jelöltet és a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjeit hívták meg.