Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Augusztus 16. 07:41, kedd | Helyi
Forrás: Naplo-online

A Ricsi cukrászda nyert!

A Ricsi cukrászda nyert!

A Napló versenyének győztese a pápai Ricsi cukrászda lett.

Több héten át lehetett szavazni megyénk legjobb fagyijára azon cukrászdák választéka közül, amelyek beneveztek a versenyre.

A legtöbb szavazatot a pápai Ricsi cukrászda kapta, a szavazók a legjobb fagyinak a veszprémi Kokó cukrászda csokoládéfagyiját választották.

Egy cukrászda sikerének a titka a termékek állandó frissessége, a kínálat folyamatos megújítása, valamint az aktuális trendek szem előtt tartása - állítja Garabics Richárd, a pápai Ricsi cukrászda tulajdonosa.

Nincs is okunk kételkedni a pápai cukrász fiatalember szavaiban, hiszen cukrászdájának falain számtalan oklevél tanúsítja a szakma elismerését. De talán ennél is fontosabb, hogy a vendégek mindig elégedetten és kellemes szájízzel távoznak a Ricsi cukrászdából. Garabics Richárd már egészen fiatalon érdeklődött a cukrászszakma iránt. A vendéglátó-ipari szakközépiskola elvégzése után egy évig tanult a németországi Bottrop városában egy neves cukrászcsalád mellett.

- Veszprém testvérvárosi kapcsolatainak köszönhetően ismerkedtem meg a bottropi cukrászcsaláddal, tőlük tanultam meg a szakma minden fortélyát. Németországból hazatérve gondoltam egy merészet és 1998-ban elindítottam a saját vállalkozásomat, először csak egy kis üzemmel. Minden évben fejlesztettem, bővítettem az üzletemet, a cukrászdát. 2007-től már két Ricsi cukrászda is található Pápán - nyilatkozta a Naplónak a büszke tulajdonos.

A pápai cukrász kiemelte, Németországban olyan alapanyagokkal, különféle készítési eljárásokkal is megismerkedett, amiket hazánkban még mindig kevesen alkalmaznak.

- A hagyományos finomságok mellett folyamatosan igazodunk az adott évszakhoz, ennek megfelelően télen inkább tejszínesebb, míg nyáron a gyümölcsösebb, pudingosabb termékek vannak többségben. Emellett természetesen fagylaltból és süteményből is található a kínálatunkban olyan specialitás, igazi különlegesség, amit más cukrászdákban nem lehet megkapni - tette hozzá Garabics Richárd.

Az idei évben a kecskeméti barackos kölestortát választották meg Magyarország tortájának. Garabics Richárd tájékoztatása alapján minden energiájukkal a barackos kölestorta elkészítésén munkálkodnak, ami augusztus 20-tól a Ricsi cukrászdában is kapható lesz.

Címkék: fagyi, ricsi cukrászda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.