Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. November 02. 07:11, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu, MH Pápa Bázisrepülőtér

A repülőtéren meneteltek

A repülőtéren meneteltek

Több mint százan meneteltek a pápai repülőtéren, hogy felhívják a figyelmet a mellrák veszélyeire és a korai felismerés fontosságára.

Sajnos ez a megbetegedés az egyik vezető halálozási ok a nyugati társadalmakban, mégis az emberek többsége nincs kellő információ birtokában az önvizsgálatról, a szűrésről és a kezelésről. A szervezők célja az volt, hogy a bázison szolgáló tizenkét nemzet katonáit és a civil dolgozókat, családtagokat bevonva minél szélesebb körben terjessze és tudatosítsa ezeket az ismereteket.

A mellrák elleni küzdelem világnapja október elsején van, de a figyelemfelhívó kampány világszerte egy hónapon keresztül zajlik. A hónap utolsó munkanapján a pápai bázison dolgozó katonák és civil alkalmazottak összefogtak és egy közös menettel hívták fel a figyelmet a betegség veszélyeire és a megelőzés fontosságára. A résztvevők sportosan vagy egyenruhában is végigsétálhatták a több mint másfél kilométeres távot, de mindenkinek kellett viselni valami rózsaszínt, a mellrák elleni küzdelem jelképes színét. A statisztikák szerint az időben diagnosztizált megbetegedések nagyon jó eséllyel gyógyíthatók, ezért nagy figyelmet kell fordítani a szűrésekre, az önvizsgálatra ezzel elősegíteni a korai felismerést. A helyes életvitel, megfelelő étkezés és a rendszeres testmozgás minimalizálja a mellrák kialakulásának és terjedésének kockázatát. Kevesen tudják, hogy ez a ráktípus férfiakat is veszélyezteti, ezért mindenki számára fontos a rendszeres önvizsgálat és szűrés.

A menet szervezői biztosak abban, hogy a fokozott figyelem és a korai diagnosztika életeket menthet ezért jövőre is rendeznek hasonló eseményt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.