Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Február 16. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

A Republic együttes A Dal 2019 második elődöntőjének vendége

A Republic együttes A Dal 2019  második elődöntőjének vendége

A Republic együttes lesz A Dal 2019 második elődöntőjének vendégfellépője, az adást szombaton 19 óra 30 perctől láthatják a Duna Televízió és a Duna World csatorna nézői

- közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóosztálya pénteken az MTI-vel.

"Egy régóta nem játszott dalt hoztunk. Amikor írtam, akkor ez egy nagyon személyes indíttatású dal volt - Cipő akkor ment el tőlünk -, ritkán játszottuk, azonban most előkerült a fiókból. Az évek során más jelentést kapott, azok az érzések, amik bennünk voltak akkor, lecsillapodtak és egy általános dalszöveg lett arról, hogy a múltban történt rossz dolgokat próbáljuk meg elfelejteni, bocsássunk meg, kérjünk bocsánatot, a jókat pedig vigyük magunkkal, adjuk tovább a gyerekeinknek, szeressük egymást és legyünk büszkék arra, akik vagyunk. Különlegessége, hogy ebben a hangszerelésben a nagyközönség először A Dal színpadán hallhatja ezt a dalt" - árulta el Boros Csaba énekes a produkcióról.

A szombati második elődöntőben kilenc produkció lép színpadra. Közöttük lesz Antal Tímea feat. Demko Gergő (dalának címe: Kedves Világ!); a Fatal Error (Kulcs); a Mocsok 1 Kölykök (Egyszer); Nagy Bogi (Holnap); a Nomad (A remény hídjai); Oláh Gergő (Hozzád bújnék); Pápai Joci (Az én apám); a Ruby Harlem (Forró) és Szekér Gergő (Madár, repülj!). Közülük négyen kerülnek a döntőbe.

Szombaton átadják A Dal 2019 Legjobb Dalszöveg Írója elnevezésű díjat, amelyet a szakmai zsűri ítél oda.

A dalválasztó show zsűrijében Both Miklós Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, népzenegyűjtő; Vincze Lilla előadó, dalszerző, zenepedagógus, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője; Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa és Nagy Feró, énekes, szövegíró, a Beatrice frontembere szerepel.

A verseny ötödik zsűritagja idén is a közönség, amely pontozhatja a dalokat és szavazhat kedvencére SMS-ben. Az érdeklődők A Dal 2019 honlapján (www.adal.hu), valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán már az adások előtt megismerkedhetnek az indulókkal. Az oldalakon extra tartalmak, videók és cikkek is elérhetőek a műsorról.

A Dal műsora után közvetlenül, szombaton 21 óra 40 perctől A Dal Kulissza következik, amelyben az előadók és a zsűri is részletekkel szolgál a produkciókról. A Kulissza műsorvezetője Forró Bence és Lola lesz.

A Dal 2019-be harminc produkció jutott be, közülük tizennyolcan jutottak az elődöntőbe, a 23-i fináléba nyolc versenyző kerül.

Szombatonként 19 óra 30 perctől a két műsorvezetővel, Dallos Bogival és Fehérvári Gábor Alfréddel, Freddie-vel kereshetik a Duna Televízió és a Duna World nézői Magyarország legjobb dalát.

Címkék: A dal, elődöntő, republic

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni