Városlista
2020. február 16, vasárnap - Julianna

Hírek

2019. Július 04. 09:54, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

A rendőrök táborozó diákok kerékpárjait regisztrálták

A rendőrök táborozó diákok kerékpárjait regisztrálták

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai a Pápadereskei Önkormányzat által szervezett nyári táborban 2019. július 3-án délelőtt regisztrálták a résztvevő gyermekek kerékpárjait.

A regisztráció során rögzítették a kerékpár tulajdonosának adatait, a bicikli legfontosabb jellemzőit és vázszámát, továbbá a járműről több fotót is készítettek. Ezt követően a kerékpár bekerült az országos BikeSafe kerékpár-regisztrációs rendszerbe, amely egy esetleges lopás esetén segíti a kétkerekű mielőbbi megtalálását. A gyermekek egy regisztrációs kártyát is kaptak, valamint felkerült kerékpárjukra a regisztrációt igazoló matrica. Az adatrögzítés során a rendőrök hangsúlyozták a táborozóknak, hogy a kerékpárokat minden alkalommal zárják le, bármilyen kis időre is hagyják azt őrizetlenül.
A regisztrációval egyidejűleg a rendőrök a kerékpárok kötelező felszereléseit is ellenőrizték, és felhívták a figyelmet a hiányzó tartozékok pótlására. A bemutatott kerékpárok többsége azonban rendelkezett a jogszabályban előírt kötelező tartozékokkal.

Címkék: rendőrségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 15. 08:02, szombat | Helyi

A költségvetést tárgyalta a képviselőtestület

A képviselők a munkaértekezleten többek közt a város 2020-as költségvetéséről és kitüntető díjak adományozásáról is tárgyaltak.

2020. Február 13. 11:51, csütörtök | Helyi

30 méteres fenyőket döntött ki a szél a Külső-Várkertben

Korábban éles kritika érte az önkormányzatot és az erdészeti szakembereket a fakivágások miatt.

2020. Február 13. 08:23, csütörtök | Helyi

Biztonságos internet nap Pápán

A biztonságos internet naphoz kapcsolódóan tartottak előadásokat a pápai rendőrök.

2020. Február 12. 15:15, szerda | Helyi

Ittasan okozott balesetet Pápán, majd elhajtott

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet egy 60 éves szerecsenyi sofőrrel szemben folytatott.