Városlista
2019. szeptember 22, vasárnap - Móric

Hírek

2019. Március 09. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: Pápa-ma.hu

A polgármester Pro Publico díjat adományozott Wiek Noldusnak

A polgármester Pro Publico díjat adományozott  Wiek Noldusnak

2013 márciusában érkezett Hollandiából városunkba, az MH Pápa Bázisrepülőtérre Wiek Noldus, s most hatéves szolgálati idejének leteltével elbúcsúzott szervezetétől és a várostól.

A programiroda átadási ünnepséget pénteken délelőtt tartották a reptéren, a leköszönő programmenedzsert és utódját Tore Kvalvik, a NATO Nehéz Légi Szállítást Kezelő Program döntéshozó testületének elnöke köszöntötte, majd Gregory Clark a szervezet új vezetője aláírta az programiroda átvételéről szóló dokumentumot és egy hatalmas kulccsal jelképesen átvette a szervezet irányítását.

A ceremónián Wiek Noldus leköszönő beszédében szervezetük tevékenységéről és eredményeiről beszélt, szólt személyes pápai élményeiről, a várossal kialakított kapcsolatáról és hasznos üzeneteket fogalmazott meg utódjának. A programiroda vezetőjétől a katonai szervezetek, munkatársai és a város elismerő szavakkal és ajándékokkal köszönt el. A Magyar Honvédség nevében Fodor Péter dandártábornok, a Védelemgazdasági Hivatal vezérigazgatója mondott köszönetet Wiek Noldus munkájáért és a Szövetségért Érdemjelet adományozta számára, mely a legmagasabb katonai kitüntetés hazánkban, amit külföldi személy kaphat.

Áldozó Tamás polgármester is elismeréssel érkezett az ünnepségre, beszédében a várossal és a városvezetéssel kialakított jó együttműködést emelte ki.
-Ez a város és a repülőtér egymás mellett működő két szervezet és mindkettőnknek több lehetőségünk van akkor, ha együttműködünk. Erre az együttműködésre eddig is voltak kiváló partnerek itt a reptéri szervezetekből és közéjük tartozott Wiek Noldus is. A Business Leaders Forum története ismert, folyamatosan kereste a lehetőségeket, hogy segíteni tudjon a városnak és ezzel a programnak is. A jövőre nézve is felajánlotta a kapcsolattartást, hiszen Kampentől nem túl távol fog letelepedni. Wiek Noldus ezentúl már a SAC Program nagykövete lesz a világban, én pedig azzal búcsúztam tőle, hogy nemcsak a programnak, hanem Pápa városának is nagykövete lesz - fogalmazott.

A polgármester Pro Publico díjat adományozott Wiek Noldusnak Pápa városában a helyi gazdaság fejlesztésében és a gazdasági együttműködések kialakításában vállalt elhivatott munkája elismeréseként.
A távozó programmenedzsertől elköszönt Björn Gohn-Hellum, a HAW parancsnoka, az MH Pápa Bázisrepülőtér volt és jelenlegi parancsnoka: Gangler László és Magasy Zsolt, a Boeing karbantartó szervezetének vezetője, Wiek Noldus közvetlen munkatársai pedig személyes emlékekkel búcsúztak.

-Az elmúlt évek munkájából nagyon sok minden kiemelhető, de a legfontosabb az új infrastruktúra, melyet létrehoztunk. Különleges volt számomra az, ahogy a város fogadott. Hollandiából érkeztünk, érdekes volt a magyar környezet, de beilleszkedtünk és nagyon jó kapcsolatot teremtettünk a város vezetőivel, Áldozó Tamással és Unger Tamással. Sok eseményt szerveztünk együtt, ezek közül a Business Leaders Forumot és a szociális ellátáshoz kapcsolódó rendezvényeket emelném ki - mondta el újságírói kérdésre a leköszönő programigazgató és hozzátette, nagyon élvezték ezt a hat évet itt Pápán és vissza fognak látogatni többször is.
Wiek Noldus kiemelte, utódjának három tanácsot hagyott hátra: biztonságosan, megbízhatóan és a megszabott költségvetésen belül dolgozzon a szervezet.
-A repülésben a biztonság a legfontosabb, minél megbízhatóbb a repülőgép, annál több repülési órát lehet teljesíteni és nagyon fontos, hogy nem szabad többet költeni a 12 nemzet pénzéből, mint amennyi szükséges a feladatok végrehajtásához.

Gregory Clark, a NATO Nehéz Légi Szállítást Kezelő Program Iroda új vezetője, az Amerika Egyesült Államokból, Oregonból származik.
-Szeretném folytatni az elmúlt 10 év nagyon jó munkáját és szeretném teljesíteni azokat prioritásokat, amiket a nemzetek határoznak meg a munkánk fejlesztésére.
Az új programmenedzser először jár Magyarországon, Pápára néhány napja költözött, de mint mondta, máris jól érzi magát, tetszik neki a környezet.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 22. 09:25, vasárnap | Helyi

Elképesztő hajrával jutott tovább a Perutz a Magyar Kupában

A 87. percben még a hazai Ceglédi VSE vezetett a szombati mérkőzésen, ám a 89. és a 94. percben megfordította a találkozót a Perutz FC.

2019. Szeptember 20. 12:19, péntek | Helyi

Csokipapírba rejtette a kábítószert az autóban

A rendőrök elfogták és előállították a rendőrkapitányságra azt a 19 éves helyi fiút, aki bódultan és jogosítvány nélkül vezetett Pápán.

2019. Szeptember 20. 12:17, péntek | Helyi

Baltával verte szét a szomszéd padját

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult büntetőeljárás egy 16 éves külsővati fiatal ellen, a Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

2019. Szeptember 20. 08:08, péntek | Helyi

Összegezték az elmúlt évtized legnagyobb útfelújítási programját

Megközelíti az egy milliárd forintot az az összeg, amelyet az elmúlt három évben Pápa útjainak a felújítására fordítottak.