Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Augusztus 09. 14:36, kedd | Helyi
Forrás: infopapa.hu (Sz.Zs.)

A polgármester megjutalmazta az erőszakolót elkapó rendőröket

A polgármester megjutalmazta az erőszakolót elkapó rendőröket

A városvezető elmondta, fontosnak tartja, hogy a rendkívüli teljesítményt mindig külön elismerés kövesse.

Korábban is már volt arra példa, hogy a helyi közvéleményt felkavaró, biztonságérzetét negatívan befolyásoló ügyek megoldása után a polgármester jutalmakat adott át. - A pápai rendőrök pénteki elfogásával ilyen ügy végére sikerült pontot tenni reményeink szerint. Kevés aljasabb és a közvéleményt megrázóbb bűncselekmény képzelhető el, mint amikor ifjú hölgyek sérelmére követnek el, akár szexuális bűncselekményt - fogalmazott Áldozó Tamás hozzátéve, egy város akkor élhető, ha polgárai biztánságban érzik magukat. A városvezető pénzjutalmat adott át az elfogásban oroszlánrészt vállaló Somogyi Péter r. őrmesternek és Sallai Róbert r. főtörzsőrmesternek.

A kitüntetett rendőrök elmondták, a munkájukat végezték csupán, de jól esik és erőt ad számukra az effajta elismerés.

Sallai Róberttől és Somogyi Pétertől megtudtuk, pénteken a déli órákban járőr kollégáiktól hallották a rádióban, hogy a Várkert felé futva menekült az elkövető, ezért azonnal a helyszínre indultak. Közben pontos személyleírást kaptak, néhány perc alatt a parkba értek és ruházatáról rögtön felismerték az elkövetőt. Igazoltatták, ruházatának átvizsgálásakor egy kést találtak, ezt követően elfogták és a Pápai Rendőrkapitányságon előállították. A 24 éves férfi nem tanusított ellenállást, zavartan viselkedett, minden bizonnyal meglepetésként érte a rendőrök gyorsasága.

Újra lecsapott, ez lett a veszte

A pápai Várkertnél szólította le a sértettet a 24 éves N. László 2016. augusztus 5-én 12 óra körül, majd a földre rántotta, leszorította, és egy késsel arra kényszerítette, hogy orálisan elégítse ki. A nő ellenállt és dulakodott a férfival, majd sikerült az erőszakos férfi fogásából kiszabadulnia és elmenekült a helyszínről. Úgy tudjuk, egy autósnak köszönhető, hogy a fiatal lány megmenekült támadójától. Ő volt az, aki megzavarta az elkövetőt, így a lány ki tudott szabadulni a szorításból. Ezt követően értesítették a rendőröket.

A rendőrök még vizsgálják, hogy mely korábbi szexuális támadáshoz volt köze a 24 éves férfinek. A nyomozóhatóság kezdeményezte előzetes letartóztatásának elrendelését. Ellene szexuális erőszak bűntett elkövetésének meglapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – a további eljárást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügy Osztálya folytatja le. 5-10 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki rá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.