Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Április 25. 13:33, szerda | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu (Sz.Zs.)

A polgármester is kivette részét a munkából

A polgármester is kivette részét a munkából

Ha csak két gránitkő elhelyezéséig is, de dr. Áldozó Tamás polgármester is kivette részét a Fő téren zajló munkákból, ahol már kirajzolódik a tér új megjelenése.

Majd két héttel ezelőtt számoltunk be arról, hogy megkezdődött a Fő tér burkolása. Akkor a Plébániasort cikkekre osztó macskaköveket, valamint a szegélyezőlapokat helyezték el a kivitelező cég munkatársai, most pedig azokat a gránitelemeket, melyek valóban a tér burkolatát, majdani formáját képezik. Ennek örömére dr. Áldozó Tamás polgármester is szerszámot ragadott.

Csak a munka elvégeztével állt a sajtó rendelkezésére: Megkezdődött a Fő téren zajló munkálatok látványosabb része. "Sokan tették fel a városban a kérdést, mikor történik már a téren valami. Erre akkor is a tényeknek megfelelő választ adtuk, a munkálatok folyamatosan zajlottak (közműépítés, talajtömörítés stb.), ám ezek kevésbé voltak látványosak." A polgármester szerint néhány héten belül a pápaiak birtokba is vehetik a Fő tér rekonstrukció első ütemében elkészülő Plébániasort. "Ez azért lesz fontos, mert itt egy kisebb területen mutatkozik meg milyen lesz az újonnan megépített tér.

A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy alapos munkát végez a kivitelező, mivel a tér friss burkolatát több száz évre tervezik. Ennek érdekében az átadás fél-háromnegyed évvel való elhalasztását is hajlandóak vállalni. "Erről szóltak az elmúlt hetek késedelmei is, amikor arról esett szó, hogy esetleg nem kellően tömör a talaj. Néhány év elteltével ez a késedelem már jelentéktelennek fog tűnni, ugyanakkor az elkészült munka szempontjából a minőség fontos" - mondta.

A rekonstrukció második ütemében a Korvin utca felől indul el az építkezés a Gróf út és a Plébániasor felé. A két rész várhatóan ez év kora őszére fog összeérni. Áldozó Tamás szerint az őszi-téli nagy rendezvények helyszínét is adhatja majd a templom mögötti frissen burkolt terület.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.