Városlista
2019. november 22, péntek - Cecília

Hírek

2019. Október 22. 21:18, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A polgármester is átvette megbízólevelét

A polgármester is átvette megbízólevelét

Dr. Áldozó Tamás újraválasztott polgármester és Zsegraics Gyula önkormányzati képviselő ma késő délután vették át megbízólevelüket dr. Édes Ágnestől, a Helyi Választási Bizottság elnökétől.

A Helyi Választási Bizottság megállapította, a választás eredményes volt, a választás lebonyolítása során törvénysértés nem történt. A választás napján Pápán a 24 442 választópolgár közül 10 966 fő adta le szavazatát, a polgármester-választás összesített adatai alapján az érvényes szavazatok száma 10 715 volt. A polgármesterjelöltek közül Grőber Attila 4 896 darab, dr. Áldozó Tamás Róbert 5 226 darab, Marton Sándor 593 érvényes szavazatot kapott.A város polgármestere dr. Áldozó Tamás Róbert, a Fidesz-KDNP közös jelöltje lett. Pápa városában 10 egyéni választókörzet mellett 4 kompenzációs listás mandátummal 14 tagú képviselőtestület alakulhat. A polgármester-választás, az egyéni választókerületi képviselő-választás és a települési nemzetiségi önkormányzati képviselő-választás eredménye 2019. október 17-én 16 órakor vált jogerőssé.

A képviselők többsége hétfőn reggel vette kézhez megbízólevelét, voltak azonban, akik távollétük miatt ezt nem tudták megtenni. A mai napon Zsegraics Gyula önkormányzati képviselő, valamint dr. Áldozó Tamás polgármester (ők az elmúlt napokban a várost képviselték határon túli testvértelepüléseken) vette át az okiratot, holnap pedig még három képviselőnek adja át megbízólevelét az elnök.

Szerdán délelőtt Grőber Attila önkormányzati képviselő, valamint a települési német nemzetiségi önkormányzati választáson mandátumot szerzett Pillerné Fódi Ilona Erzsébet és Drabant András is átvette megbízólevelét a városházán. A települési képviselő-testület szombaton tartja alakuló ülését a városháza üléstermében.

Fotó: Pápa-ma.hu, Facebook (Pápa Város Hivatalos Oldala)

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 22. 17:34, péntek | Helyi

Elfogták a gázolót, aki egy idős férfit ütött el, majd elhajtott

Segítségnyújtás elmulasztása miatt indult büntetőeljárás a 28 éves férfi ellen.

2019. November 22. 08:11, péntek | Helyi

Több mint 40 ezer fát ültetnének el Pápa határában

Az Öreghegy előterében található több hektáros terület lehet az egyik lehetséges helyszíne egy új erdő kialakításának.

2019. November 21. 21:00, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy épület a Gróf úton

A város hivatásos tűzoltói eloltották a lángokat.

2019. November 21. 17:15, csütörtök | Helyi

Hamis rendszámú, engedély nélkül elvitt autóval okozott ittasan balesetet Csóton

Egy 20 éves pápai férfi ellen egyedi azonosító jellel visszaélés, egy 21 éves bakonyszücsi lakos ellen pedig jármű önkényes elvétele és ittas járművezetés miatt folyik nyomozás a Pápai Rendőrkapitányságon.