Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Január 19. 14:53, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A polgármester fogadta az új rendőrkapitányt

A polgármester fogadta az új rendőrkapitányt

Dr. Fellegi Norbert rendőr ezredes, Veszprém megyei rendőrfőkapitány mutatta be Regdon László rendőr ezredest, Pápa város új rendőrkapitányát dr. Áldozó Tamás polgármesternek.

A megyei rendőri vezető elmondta, nem volt könnyű feladat megtalálni Szappan Csaba alezredes utódját, végül Regdon Lászlóra esett a választás, aki a balatonfüredi rendőrkapitányságon már bebizonyította alkalmasságát. Dr. Fellegi Norbert szerint jó a pápal közbiztonság, ugyanakkor vannak olyan területek, ahol szükség van javulásra. Ilyennek nevezte az illegális hulladéklerakás problémakörét, amely súlyos nehézséget okoz a városban. - A Pápai Rendörkapitányságon katonai rendnek és fegyelemnek kell uralkodnia, és professzionális szakmai munkát kell végezni - hangsúlyozta a rendőri vezető.

Regdon László az egyeztetést követően elmondta, a polgármeser tájékoztatást adott arról, hogy általában milyen problémákkal kell majd szembesülnie a városban. Az új rendőrkapitány elvárása az, hogy a pápai rendőrség igyekezzen az önkormányzati igényeknek a lehető legmagasabb szinten megfelelni, a korábbinál gyorsabb és operatívabb együttműködésre készül.

Áldozó Tamás elmondta, az elmúlt évtizedekben a város közbiztonsága jó volt, minden statisztika szerint jó munkát végzett a pápai kapitányság állománya, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lenne olyan kihívás, amire válaszokat kellene találni. - Ezek közé tartozik a közlekedési morál romlása, az a tevékenység, ami az illegális hulladékelhelyezésben csúcsosodik ki és ide tartozik az is, hogy a közterületi értékeinket meg kell védeni. A rendőrségnek és az önkormányzatnak is elemi érdeke, hogy ezeken a területeken folyamatosan eredményeket tudjanak felmutatni - emelte ki a városvezető hozzátéve, ehhez segítséget fog tudni nyújtani az önkormányzat által kiépítésre kerülő közterületi kamerarendszer.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.