Városlista
2020. április 6, hétfő - Vilmos, Bíborka

Hírek

2016. December 14. 11:08, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A páratlan oldalon is megújult az Esterházy úti járda

A páratlan oldalon is megújult az Esterházy úti járda

A járda alatt az ivóvízvezetéket is kicserélték. A járófelület az ellelkező oldalihoz hasonló térburkolatot kapott.

Venczel Csaba, az Erzsébetváros önkormányzati képviselője örömét fejezte ki a felújítás kapcsán, úgy fogalmazott, a város egyik kapuja az Esterházy út, ezért annak megszépülése nemcsak az itt lakók számára fontos. Elmondta, az ivóvízcsere miatt felbontott járdaburkolat már korábbi közműépítések nyomait is magán viselte, ezért a kivitelezővel és a városvezetéssel egyeztetve úgy döntöttek, a járdát teljes szélességben helyreállítják. - A lakókkal együtt úgy tapasztaltuk, hogy rendkívül jó minőségű, szép járdafelületet vehetünk birtokba - mondta el Venczel Csaba hozzátéve, örömére szolgált, hogy a kivitelező kedvező árajánlatai nyomán a többség úgy döntött, hogy saját költségén térköves burkolatot igényel a kapubejáróra is, így hozzájárul az egységes kép kialakításához. Akinek erre nem volt lehetősége, annak a beruházás előtti állapotot állítják helyre - tudtuk meg a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Áldozó Tamás polgármester elmondta, a város fejlesztési forrásai nemcsak a költségvetésben szerepelnek, hanem az önkormányzati tulajdonban lévő Pápai Vízműnek is van beruházásokat szolgáló kerete. - Az ivó- és szennyvízvezetékek cseréjekor lehet szó arról, hogy a megbontott járda-, vagy útburkolatokat újjáépítsék. Ez történt az Esterházy út páratlan oldalán lévő járda esetében is - mondta el a városvezetés emlékeztetve, a mostani beruházás a 2014-ben, az ellenkező oldalon megkezdett járdaépítés végére tesz pontot.

Az 1500 négyzetméter felületű járda és az alatta lévő vízvezeték csere összköltsége bruttó 41 millió forint, mely az idei beruházások közül a legnagyobb összegű. A szóban forgó járdaépítés mellett idén a Nagyváradi utca mindkét oldalán készült új gyalogút. Ez a mennyiséga korábbi évekhez képest visszaesésnek számít, a városvezető azonban bízik benne, hogy a következő években újra több járda felújítására jut majd pénz, hiszen tapasztalható, hogy igény lenne a gyalogutak megújítására.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 06. 16:41, hétfő | Helyi

Szájmaszkot és gumikesztyűt kap minden 60 év feletti pápai lakos

Önkormányzati képviselők és az ESZI munkatársai viszik el személyesen az eszközöket, amelyekhez egy rövid használati utasítást is mellékelnek.

2020. Április 06. 13:10, hétfő | Helyi

Nyolc idős beteget átvesz az ESZI a kórháztól

2020. Április 06. 12:57, hétfő | Helyi

Átadták a Kínából érkezett szájmaszkok felét az Alapellátási Intézetnek

10 ezer darab sebészeti szájmaszk érkezett meg pénteken késő délután Pápára. A közadakozásból megvásárolt eszközök felét az Egyesített Szociális Intézmény, másik felét pedig az Alapellátási Intézet használja fel.

2020. Április 05. 10:14, vasárnap | Helyi

Pápa városa is szerepel Orbán Viktor legújabb videójában

Virágvasárnapon, Húsvét közeledtével a Miatyánk imádságot mondják el egyházi személyek, a Kárpát-medence több pontjáról.