Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2022. Október 27. 09:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

A pápai rendőrök óvatosságra intik a temetőlátogatókat

A pápai rendőrök óvatosságra intik a temetőlátogatókat

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai a közterület-felügyelőkkel közösen települtek ki 2022. október 26-án délután a pápai Alsóvárosi temetőbe, ahol hasznos bűnmegelőzési tanácsokat adtak és prevenciós kiadványokat osztottak a temetőbe – elhunyt szeretteikhez – érkezőknek.

Az egyenruhások felhívták a figyelmet arra, hogy a sírhelyek gondozás során táskát, csomagot még pár percre se hagyjanak őrizetlenül, valamint a parkolóban leállított gépkocsijukat mindig zárják be, és abban - látható helyen - ne hagyjanak még értéktelennek tűnő tárgyakat sem. A járőrök kiemelték azt is, hogy a táskák külső zsebeiben a mobiltelefon, a pénztárca és a lakáskulcs nincs biztonságban, azokat célszerűbb a nehezebben hozzáférhető rekeszekben, vagy a ruházat belső zsebében tartani.

A helyi rendőrkapitányság az ünnepekhez kapcsolódóan kiemelt rendőri jelenléttel biztosítja a Pápai járás temetőinek biztonságát. A jogsértések megelőzését és megszakítását célzó gyalogos járőrszolgálatokban a rendőrség munkatársai mellett a polgárőrök, valamint a közterület-felügyelők is részt vesznek.

Továbbá 2022. október 29-től november 1-ig, a forgalom nagyságától függően, a pápai Alsóvárosi temető előtt forgalomirányítást is végeznek az egyenruhások, valamint abban az esetben, ha a temetőkben tartózkodó gyalogosok balesetmentes közlekedése indokolja, ideiglenesen megtiltják a gépjárművek sírkertbe történő behajtását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.