Városlista
2023. október 5, csütörtök - Aurél

Hírek

2022. Március 18. 12:38, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

A pápai rendőrök erdészekkel és vadőrökkel közösen ellenőrizték a bakonyi erdőket

A pápai rendőrök erdészekkel és vadőrökkel közösen ellenőrizték a bakonyi erdőket

A Pápai Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai és járőrei több szabálytalan gépjárművezetővel szemben is intézkedtek az akció ideje alatt.

A rendőrök a Bakonyerdő Zrt. és a Bakonyi Nimród Vadásztársaság és Sporthorgász Egyesület munkatársaival közösen ellenőrzést tartottak 2022. március 12-e és 15-e között a bakonyi erdőkben, melynek kiemelt célja volt az erdős területekre történő szabálytalan gépjármű-behajtások megelőzése és a szabálytalanul ott tartózkodó gépjárművek kiszűrése.

A négy napos akcióban a rendőrök három sofőrrel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki, akik gépjárműveikkel a „Behajtani tilos” jelzőtábla hatálya alatt közlekedtek az erdőben. További két személyautó vezetője engedély nélkül használta a Bakonyerdő Zrt. kezelésébe levő erdei utat, ezért őket a körzeti megbízottak erdőrendészeti szabálysértés elkövetése miatt helyszíni bírsággal sújtották.

Nagytevel külterületén a rendőrök egy quaddal közlekedő sofőrt igazoltattak. Az intézkedés során kiderült, hogy a járművet a forgalomból kivonták, így a sofőr ellen érvénytelen hatósági engedéllyel vagy jelzéssel való közlekedés miatt szabálysértési eljárást indított a Pápai Rendőrkapitányság.

Az erdők védelme és a jogsértések megelőzése érdekében a rendőrség az alábbiakra hívja fel a figyelmet:
• Járművel közlekedni csak a közforgalom számára megnyitott erdészeti magánúton, a járműközlekedésre kijelölt erdei úton, valamint erdőgazdálkodó beleegyezésével az erdészeti feltáróhálózat részét képező egyéb erdei úton szabad.
• Tilos az erdőben, illetve az erdészeti feltáróhálózat részét képező erdei úton quaddal, terep-motorkerékpárral, segédmotoros kerékpárral, valamint motorkerékpárral közlekedni.
• Csak az erdőgazdálkodó hozzájárulásával szabad az erdőben huszonnégy órát meghaladóan üdülési, illetőleg sportolási célból tartózkodni, táborozni, sátrat felverni.
• Tilos a természeti területen szemetelni, a területet más módon beszennyezni és engedély nélkül tüzet rakni.
• Tilos a védett élő szervezet egyedét, származékát, vagy a barlangi képződményt megrongálni, elvinni, elpusztítani, illetve védett vagy fokozottan védett állatfaj egyedét élettevékenységében jelentős mértékben megzavarni.
A rendőrök a társszervek erdészeivel, hivatásos vadőreivel és természetvédelmi őreivel közösen a következő hetekben is visszatérően ellenőrzéseket tartanak a bakonyi erdőkben.

Fotó: police.hu

Címkék: erdő, erdész, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 04. 21:07, szerda | Helyi

Halálos baleset a 83-ason!

Két személygépkocsi ütközött össze a 83-as főút 59-es kilométerénél Győrszemere külterületén szerdán késő délután, a balesetben egy ember a helyszínen életét vesztette.

2023. Október 04. 16:27, szerda | Helyi

Civilek petíciója: Özönlenek az aláírások!

A magukat Pápai Polgároknak nevező civileket is meglepte, hogy ez az - elsősorban a belvárost érintő - problémahalmaz mennyire megmozgatta a helyieket.

2023. Október 04. 13:48, szerda | Helyi

Előszeretettel használják online csalók a netes piactereket

Sem a mobiltelefon, sem a játékkonzol, sem a fűnyíró traktor nem érkezett meg.

2023. Október 03. 14:47, kedd | Helyi

Vagyonkezelő: A Platán előtti terület soha nem is volt parkoló

Mint ismeretes, a napokban az állami tulajdonban lévő terület kezelője, az MNV Zrt. lezáratta a pápai volt Platán Szálló előtti aszfaltos területet, amelyet sokan használtak parkolás céljából.