Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Augusztus 28. 18:56, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A Pápai Platán Kft.-hez kerül a városi televízió

A Pápai Platán Kft.-hez kerül a városi televízió

Megszűnik a Pápa Városi Televízió, mint költségvetési intézmény és integrálódik a Pápai Platán Nonprofit Kft.-be - született meg a döntés a ma délelőtti képviselő-testületi ülésen.

Kérdés és hozzászólás nélkül, az ellenzék nem, a kormánypárti képviselők igen szavazatával született meg a döntés, melynek értelmében szeptember 30-tól megszűnik a Pápa Városi Televízió, amely 27. éve működik a városban. Feladatait a Pápai Platán Nonprofit Kft. veszi át, a jelenlegi dolgozók megtartásával - derült ki a Pápa TV híradásából.

A város költségvetésének módosításáról szóló rendelettervezetet sem támogatták az ellenzéki képviselők. Süle Zsolt jobbikos képviselő azt a kérdést tette fel, hogy a kormány döntése miatt kieső több mint 100 millió forintot miből pótolja a városvezetés. Áldozó Tamás polgármester elmondta, a kiadások visszafogásával egy több mint 300 millió forintos tartalék képződött a költségvetésben, az idő közben felmerült költségekre ebből az összegből csoportosítanak át forrásokat.

A Városgondnokság elmúlt öt éves munkájáról szóló beszámolóról vita alakult ki az ülésen. Az ellenzéki képviselők az elismert eredmények mellett több kritikát is megfogalmaztak. Süle Zsolték nem tartják megfelelőnek azt, ahogy az utak állapotát kezelik a városban, valamint a különböző problémákkor történő beavatkozások idejét kifogásolta a képviselő. Unger Tamás alpolgármester és Bakó István, a Városgondnokság igazgatója arra hívta fel a lakosság figyelmét, hogy a problémáikat hivatalos úton jelentsék a társaságnak. Minden észrevételt rögzítenek és fontossági sorrendben igyekeznek mindegyikre megoldást találni.

Dr. Áldozó Tamás polgármester elismerően szólt a Városgondnokság munkájáról, többek között a közterületek virágosításával és a piac üzemeltetésével kapcsolatban. - A pápaiak egy részének azt kellene látnia, hogy a facebook nem egy hivatalos hibabejelentő. Ha valaki oda feltesz valamit, az egyáltalán nem biztos, hogy eljut ahhoz, akinek azt üzente. Az információ akkor fog eljutni a Városgondnoksághoz, ha azokat a csatornákat használja a probléma észlelője, amelyek hivatalosan rendelkezésre állnak (email, levél, személyes, vagy telefonos megkeresés) - mondta el a polgármester.

A Városgondnokság igazgatójának beszámolóját végül az ellenzék nem, a kormánypártiak igen szavazatával elfogadták.

Egyhangú igen szavazattal módosította a testület az önkormányzat tanulmányi támogatási rendszerét. - Az elfogadott határozat lehetőséget nyújt arra, hogy környezettanulmányt is lefolytasson a pályázat elbírálójának munkáját segítő polgármesteri hivatal, illetve a jövedelemnyilatkozat mellé vagyonnyilatkozatot is kérünk. A célunk nem büntetni, hanem reálisan azoknak a rászoruló tehetséges tanulóknak eljuttatni ezt a jelentős támogatást, amelynek összegét is megnöveltük - mondta el Venczel Csaba önkormányzati képviselő, iskolaigazgató.

Az ülésen döntés született egy TOP-os pályázattól való elállásról és a Schwenczel-réten egy 1 hektáros terület megvásárlásáról is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.