Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Április 01. 15:19, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A pápai önkormányzati képviselők tiszteletdíját is a járvány elleni védekezésre fordítják

A pápai önkormányzati képviselők tiszteletdíját is a járvány elleni védekezésre fordítják

Dr. Áldozó Tamás polgármester módosította a pápai önkormányzat képviselő-testületének szervezeti és működési szabályzatáról szóló önkormányzati rendeletet.

-Április 1-jei hatállyal felfüggesztem a képviselő-testület tagjainak és a külső bizottsági tagoknak járó tiszteletdíjak folyósítását, a járványveszély elrendelésének idejére - jelentette be ma délutáni sajtótájékoztatóján a városvezető.

A döntés értelmében havonta körülbelül 4 millió forintot takarít meg az önkormányzat, amelyet hozzátesznek ahhoz a 30 millió forinthoz, amelyet korábban csoportosítottak át a járvány elleni védekezésre.

Áldozó Tamás hozzátette, mivel a polgármester és az alpolgármester nem kap képviselői tiszteletdíjat, ezért Unger Tamással azt vállalják, hogy a képviselői tiszteletdíjjal megegyező összeget fizetnek be minden hónapban az Egyesített Szociális Intézmény mellett működő alapítvány számlájára.

A városvezető indoklásként elmondta, hogy a járványveszély idején a képviselői felelősség tulajdnonképpen megszűnt, a képviselők és a bizottsági tagok feladatait a polgármester egy személyben gyakorolja, a felelősség teljes mértékben a városvezetőé. Áldozó Tamás ugyanakkor hozzátette, fenntartja azt a kijelentését, hogy a munkaterv szerinti képviselőtestületi ülések előterjesztéseit megküldi a képviselőknek, és azok javaslatait figyelembe fogja venni a döntések meghozatalakor.

Kérdésünkre a polgármester elmondta, ez esetben rendkívüli szituációban meghozott döntésről van szó, ezért nem egyeztetett róla az ellenzéki képviselőkkel.

Áldozó Tamás hozzátette, a járvánnyal kapcsolatosan a költségvetés kiadási és bevételi oldalán is lesznek változások. Az önkormányzati intézmények bevételei csökkenni fognak, ahogyan az iparűzési adóból származó bevételek is el fognak maradni a várakozásoktól. A bérleti díjakból befolyó forintokban is csökkenés várható, illetve a közterület használatból, vagy a parkolási díjakból beérkező forrásoktól is elesik a büdzsé. A kiadási oldanon a védekezéshez szükséges eszközök beszerzésére kell elsősorban gondolni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk