Városlista
2020. szeptember 29, kedd - Mihály

Hírek

2020. Szeptember 17. 06:40, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A Pápa Városi Televíziót is elérte a koronavírus

A Pápa Városi Televíziót is elérte a koronavírus

A Pápa Városi Televízió stábja is érintetté vált a koronavírus járvánnyal, az intézmény egyik munkatársa fertőződött meg, derült ki szerdán délután. A stáb járványügyi megfigyelés alá került.

Az érintett munkatárs azonban már a múlt hét eleje óta nem dolgozott. A hatóság a városi tévé stábját szerda este járványügyi megfigyelés alá helyezte. A televízió munkatársai a karantén elrendeléséig tették a dolgukat, így a szeptember 16-ai adás rendben elindult. A következő napok műsorait home officeban igyekeznek megszerkeszteni, az elmúlt napokban forgatott helyszíni anyagokból - írja a Pápa-ma.hu.
A a hétvégi műsorok anyagati már leforgatták, az viszint már biztos, hogy pénteken és hétfőn a stáb nem tud hírműsort készíteni - mondta el Varga András főszerkesztő, aki a továbbiakra nézve nem tudott pontos információval szolgálni. Hangsúlyozta, a Pápa Városi Televízió munkatársai szigorúan betartják a hatóság által elrendelt karanténszabályokat és amint lehetővé válik, folytatják a munkát és a lakosság tájékoztatását a város történéseiről. A hírt a szerda esti híradóban közölték a nézőkkel és megértésüket kérték a kényszerű műsorváltozás miatt.

Újabb karanténhatározatok kiadásáról és korábbiak megszüntetéséről szólnak a járványügyi adatok. 2 újabb pápait helyezett zárlat alá a hatóság, ők megerősített pozitív esetnek számítanak és 10 főt járványügyi megfigyelés alá helyeztek. Ugyanakkor 3 személy zárlat alá helyezését és 2 fő elkülönítését feloldották, továbbá 2 fő járványügyi megfigyelését is megszüntették kérésükre, a negatív teszteredmény bemutatását követően, 2 személynek pedig lejárt a megfigyelése.

Így a szeptember 16-ai, ma délutáni adatok szerint 31 fő esetében van hatályban zárlat, 15-re csökkent az elkülönítések száma és 117 pápai áll járványügyi megfigyelés alatt. Az elrendelt karanténok száma jelenleg összesen 163.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 29. 11:55, kedd | Helyi

Újabb hat pápai tesztje lett pozitív

Szeptember 28-án, hétfőn a járványügyi adatok a fertőzöttek és az összes karanténban lévő pápaiak számának emelkedéséről szólnak, de több személy karanténhatározata lejárt, illetve feloldotta azt a hatóság.

2020. Szeptember 29. 07:16, kedd | Helyi

Motort loptak, közérdekű munka lehet a büntetésük

Lopás vétségével vádolja a Pápai Járási Ügyészség azt a 32 éves és egy 20 éves férfit, akik a sértett zárt udvarából loptak el egy motort 2020. június elején.

2020. Szeptember 28. 15:28, hétfő | Helyi

Halálos baleset a 83-ason

Fának csapódott egy autó Tétnél. A sofőr életét vesztette.

2020. Szeptember 28. 14:54, hétfő | Helyi

Öt fertőzött diákot azonosítottak a Türr Gimnáziumban

Múlt héten csütörtökön kapott értesítést az iskola arról, hogy az egyik diák Covid tesztje pozitív lett, a kontaktkutatás során pedig kiderült, hogy további négyen fertőződtek meg. Mintegy 90 diák digitális tanrend szerint tanul.