Városlista
2021. február 24, szerda - Mátyás

Hírek

2020. Szeptember 17. 06:40, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A Pápa Városi Televíziót is elérte a koronavírus

A Pápa Városi Televíziót is elérte a koronavírus

A Pápa Városi Televízió stábja is érintetté vált a koronavírus járvánnyal, az intézmény egyik munkatársa fertőződött meg, derült ki szerdán délután. A stáb járványügyi megfigyelés alá került.

Az érintett munkatárs azonban már a múlt hét eleje óta nem dolgozott. A hatóság a városi tévé stábját szerda este járványügyi megfigyelés alá helyezte. A televízió munkatársai a karantén elrendeléséig tették a dolgukat, így a szeptember 16-ai adás rendben elindult. A következő napok műsorait home officeban igyekeznek megszerkeszteni, az elmúlt napokban forgatott helyszíni anyagokból - írja a Pápa-ma.hu.
A a hétvégi műsorok anyagati már leforgatták, az viszint már biztos, hogy pénteken és hétfőn a stáb nem tud hírműsort készíteni - mondta el Varga András főszerkesztő, aki a továbbiakra nézve nem tudott pontos információval szolgálni. Hangsúlyozta, a Pápa Városi Televízió munkatársai szigorúan betartják a hatóság által elrendelt karanténszabályokat és amint lehetővé válik, folytatják a munkát és a lakosság tájékoztatását a város történéseiről. A hírt a szerda esti híradóban közölték a nézőkkel és megértésüket kérték a kényszerű műsorváltozás miatt.

Újabb karanténhatározatok kiadásáról és korábbiak megszüntetéséről szólnak a járványügyi adatok. 2 újabb pápait helyezett zárlat alá a hatóság, ők megerősített pozitív esetnek számítanak és 10 főt járványügyi megfigyelés alá helyeztek. Ugyanakkor 3 személy zárlat alá helyezését és 2 fő elkülönítését feloldották, továbbá 2 fő járványügyi megfigyelését is megszüntették kérésükre, a negatív teszteredmény bemutatását követően, 2 személynek pedig lejárt a megfigyelése.

Így a szeptember 16-ai, ma délutáni adatok szerint 31 fő esetében van hatályban zárlat, 15-re csökkent az elkülönítések száma és 117 pápai áll járványügyi megfigyelés alatt. Az elrendelt karanténok száma jelenleg összesen 163.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 24. 19:45, szerda | Helyi

Pápán készülnek a Budavári Palota Szent István-termének gyönyörű fa berendezési tárgyai, burkolóelemei

Augusztus 20-ától lehet megtekinteni a tervek szerint a Budavári Palota elsőként rekonstruált, díszes történelmi szobáját, a Szent István-termet.

2021. Február 24. 16:30, szerda | Helyi

Kábítószert értékesített az egyik Pápa környéki faluban a 24 éves férfi

Többeknek értékesített kábítószert az egyik bakonyi faluban az a 24 éves férfi, aki ellen ezért a Pápai Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat.

2021. Február 24. 16:27, szerda | Helyi

Verekedés közben keresztülesett a pápai szórakozóhely teraszának ajtaján

Keresztülesett verekedés közben a szórakozóhely teraszajtaján az a 25 éves férfi, aki ellen nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség.

2021. Február 24. 13:34, szerda | Helyi

Megvan a döntés, hogy kik kapnak idén városi kitüntetést