Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2023. Október 03. 09:24, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A nyílt utcán is fenyegette, lökdöste volt élettársát

A nyílt utcán is fenyegette, lökdöste volt élettársát

Zaklatás és garázdaság miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal az 54 éves férfival szemben, aki az idén tavasszal rendszeresen háborgatta, előfordult, hogy megöléssel fenyegette, de olyan is történt, hogy a nyílt utcán lökdöste a volt élettársát Pápán.

A vádirat szerint az elkövető és a sértett 2023 februárjában megszakították az élettársi kapcsolatukat, melyet követően a férfi közel két hónap leforgása alatt 534-szer kereste telefonon a volt élettársát, illetve a lakóhelyén is rendszeresen zaklatta és az utcán is követte.

Az ittas férfi április elején, a sétálóutcán találkozott az asszonnyal, akit előzetes szóváltást követően egy, a társaságában lévő másik nővel együtt durván szidalmazni, becsmérelni kezdett, majd amikor a sértett a mobiltelefonjáról fel akarta hívni a segélyhívót, lökdösni kezdte, hogy ezt megakadályozza. A vádlott a lökdösődést végül a másik nő és két járókelő közbeavatkozása miatt hagyta abba.

Miután a sértett nem volt hajlandó a kapcsolatukat újrakezdeni, a vádlott 2023. május 18-án a nőt a lakásában azzal fenyegette, hogy megöli, megfojtja, mert ha az övé nem lehet, akkor másé se legyen.

Az ügyészség a vádiratában a letartóztatásban lévő elkövetővel szemben szabadságvesztés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a bíróság az előkészítő ülésen történő beismerése esetén 2 év 4 hónap börtönbüntetést szabjon ki vele szemben és 3 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 08. 14:28, péntek | Helyi

Két milliót loptak le a pápai lakos számlájáról telefonos csalók

A telefonáló kérésére gyanútlanul telepítette egy programot a sértett, közel 2 millió forintot emeltek le a bankszámlájáról.

2023. December 08. 08:00, péntek | Helyi

Évfolyamelsőként végzett a pápai légiforgalmi irányító

Tízhetes nyelvtanfolyamon, valamint egy tizennégy hetes légiforgalmi irányítói képzésen vehetett részt az Amerikai Egyesült Államokban Metzger András főhadnagy, az MH 47. Bázisrepülőtér katonája.

2023. December 08. 07:18, péntek | Helyi

Annyi esze sem volt, hogy... - írta Unger Tamás egy iskolai bántalmazás miatt segítséget kérő anyukáról

Egy szülő kért segítséget a Pápán Hallottam Facebook csoportban, a leírás szerint 11 éves gyermekét testileg és lelkileg is bántalmazzák az iskolában, és állítása szerint a tanároktól nem kap segítséget.