Városlista
2024. június 12, szerda - Villő

Hírek

2023. Október 03. 09:24, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A nyílt utcán is fenyegette, lökdöste volt élettársát

A nyílt utcán is fenyegette, lökdöste volt élettársát

Zaklatás és garázdaság miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal az 54 éves férfival szemben, aki az idén tavasszal rendszeresen háborgatta, előfordult, hogy megöléssel fenyegette, de olyan is történt, hogy a nyílt utcán lökdöste a volt élettársát Pápán.

A vádirat szerint az elkövető és a sértett 2023 februárjában megszakították az élettársi kapcsolatukat, melyet követően a férfi közel két hónap leforgása alatt 534-szer kereste telefonon a volt élettársát, illetve a lakóhelyén is rendszeresen zaklatta és az utcán is követte.

Az ittas férfi április elején, a sétálóutcán találkozott az asszonnyal, akit előzetes szóváltást követően egy, a társaságában lévő másik nővel együtt durván szidalmazni, becsmérelni kezdett, majd amikor a sértett a mobiltelefonjáról fel akarta hívni a segélyhívót, lökdösni kezdte, hogy ezt megakadályozza. A vádlott a lökdösődést végül a másik nő és két járókelő közbeavatkozása miatt hagyta abba.

Miután a sértett nem volt hajlandó a kapcsolatukat újrakezdeni, a vádlott 2023. május 18-án a nőt a lakásában azzal fenyegette, hogy megöli, megfojtja, mert ha az övé nem lehet, akkor másé se legyen.

Az ügyészség a vádiratában a letartóztatásban lévő elkövetővel szemben szabadságvesztés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a bíróság az előkészítő ülésen történő beismerése esetén 2 év 4 hónap börtönbüntetést szabjon ki vele szemben és 3 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 15:14, szerda | Helyi

Az ország első királyi főügyészére emlékeztek Pápán

2024. Június 12. 14:31, szerda | Helyi

A 31 szavazókörből mindössze háromban győzött Áldozó Tamás

Tapolcafőn, Kéttornyúlakon, illetve a Szent István úti szavazókörben diadalmaskodott csupán a polgármester.

2024. Június 12. 09:41, szerda | Helyi

Pénteken ismét felpezsdül a belváros!

Minden adott ahhoz, hogy újra megteljen a Kossuth utca.

2024. Június 11. 07:55, kedd | Helyi

A Fidesz jól szerepelt Pápán, mégis elveszítette a várost!

Jól sikerült a Fidesz mozgósítása, bár az 50%-os szintet nem hozta a párt, 6100 szavazattal torony magasan győzött Pápán, az önkormányzati választást mégis simán elveszítette.