Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Február 19. 11:01, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A NAV elnökére hivatkozva próbált meg 300 milliót szerezni egy férfi

A NAV elnökére hivatkozva próbált meg 300 milliót szerezni egy férfi

Befolyással üzérkedés bűntette miatt emeltek vádat egy férfi ellen, aki a NAV elnökére hivatkozva kísérelt meg 300 milliót szerezni egy felszámolás alatt álló cégtől - közölte a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a felszámolás alatt álló cég adóvisszaigénylésre nyújtott be kérelmet a NAV-hoz. A kérelem teljesítése előtt a hatóság ellenőrzést folytatott a cégnél, és jelentős fizetési kötelezettséget állapított meg adóhiány, bírság és pótlék jogcímén - írta Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

A tájékoztatás szerint a 46 éves vádlott felvette a kapcsolatot a cég egyik tulajdonosával, akivel 2016. március 1-jén találkozott a fővárosban. A férfi a találkozón valótlanul azt állította magáról, hogy az adóhatóság elnökének "jobbkeze", és el tudja intézni, hogy a felszámolás alatt álló cég fizetési kötelezettségét töröljék, és az adóvisszaigénylést jóváhagyják, ezért pedig mintegy 300 millió forintot kért.

A cég tulajdonosa az ajánlatot nem fogadta el. Az eljárás során bebizonyosodott, hogy a vádlott az adóhatóság elnökét nem ismerte, vele semmilyen kapcsolatban nem állt, a 46 éves férfi célja kizárólag a megtévesztő, jogtalan haszonszerzés volt - közölte a főügyész.

Címkék: csaló, NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.