Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Július 26. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A multikat terhelné a közműadó?

A multikat terhelné a közműadó?

Elsősorban a nagy multinacionális cégektől számítana jelentős bevételre az állam a BKV megmentésénél felvetődött közművezeték-adóból – tudta meg fideszes forrásokból a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a nagy önkormányzati közszolgáltatókon túl a távközlési társaságoknak és a televíziós, internetes, telefonos kábelszolgáltatóknak kellene majd a terhet viselniük.

Az adó hatálya alá tartozhatnának a víz- és csatornavezetékek, a gázvezetékek, a telefonos, kábeltelevíziós, riasztórendszeres vagy más föld alatti vezetékek is. Az önkormányzati társaságok közül Budapesten érintett lehet a Főtáv, a heteken belül városi tulajdonba visszakerülő Fővárosi Vízművek, a jelentős részben francia kézben lévő Fővárosi Csatornázási Művek, a szintén vegyes tulajdonú Fővárosi Gázművek, illetve az állam által a kilencvenes években privatizált Budapesti Elektromos Művek – írja a Magyar Nemzet.Kormánypárti képviselők szerint sem a közműcégek, sem a közterületek alatti földet eddig ingyen használó multik nem fogják áthárítani a lakosságra a terheket, mert már így is elég nagy a piaci verseny.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.