Városlista
2023. június 3, szombat - Klotild

Hírek

2020. Május 14. 15:23, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A MOB elnöke is megtekintette az épülő sportcentrumot

A MOB elnöke is megtekintette az épülő sportcentrumot

Kulcsár Krisztián elismerően szólt a Téglagyári út mentén zajló építkezésről.

A korábbi olimpikon, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke rakta volna le a komplexum alapkövét, ám a koronavírus járvány miatt erre az alkalomra nem kerülhetett sor. Éppen ezért a városvezetés úgy döntött, hogy egy munkaterület bejárás erejéig vendégül látják Kulcsár Krisztiánt. - Azt látom itt, hogy valami jó dolog történik. Jó dolog történik a magyar sportban, a magyar olimpiai mozgalomban, de valami jó történik a tömegsportban és egy település életében is, hiszen ebből a sportközpontból az egész közösség épülni fog - fogalmazott a sportvezető. Kulcsár Krisztián megnyugtatónak nevezte, hogy a készülő sportlétesítmény hosszútávú üzemeltetése biztosított, az az ésszerűség keretein belül tud maradni.

A MOB elnöke örömtelinek tartja az ehhez hasonló sportberuházásokat, hiszen mint mondta, látja maga előtt azokat gyerekeket, fiatalokat, felnötteket és időseket, akik nagy örömmel használják majd ezeket.

A helyszínen Boross Ottó, a kivitelező cég ügyvezető igazgatója ismertette a beruházás részleteit és az építkezés jelenlegi állapotát. Mint mondta, mintegy másfél hónapos előnyben vannak a tervezetthez képest, már leaszfaltozták a leendő futópályát, mely hamarosan egy modrern rekortán borítást kap. A sportközpont épületének alapozása jelenlegi is zajlik, de a magas építés is hamarosan elindulhat. Mint mondta, a Vemévszer számára nagyon fontos ez a beruházás, amelyet kiemelten kezel a cég.

Dr. Áldozó Tamás polgármester azt hangsúlyozta, hogy a sportlétesítmény a versenysport támogatásán túl egy ennél is komplexebb célt kíván szolgálni. Azt szeretnék, hogy a fiatalok diákéveik alatt hozzászokjanak a rendszeres testmozgáshoz, olyan módon, hogy az egész életükre szóló igény legyen. Ha ez sikerül, akkor hosszú évekig nagyon sokan fogják használni ezt a sportlétesítményt is, amely a kiemelt tehetségek felkészülését szintén tudja majd támogatni.

Hozzátette, izgalmas időszak ez a város életében, hiszen számos jelentős beruházás, fejlesztés zajlik Pápán. Örömtelinek tartja, hogy a városlakókat élénken érdeklik ezek a munkálatok, mivel ez azt is jelenti, hogy már most magukénak érzik a pápaiak ezeket a készülő létesítményeket.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 02. 13:53, péntek | Helyi

Megöléssel fenyegette volt párját, a pápai rendőrök előállították

Zaklatás vétség és rágalmazás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Pápai Rendőrkapitányságon egy 54 éves helyi lakossal szemben.

2023. Június 02. 09:23, péntek | Helyi

A pápai rendőrök jelenlétében rúgta le egy autó visszapillantó tükrét

Volt párjával keveredett nézeteltérésbe, a rendőrök próbálták őket megnyugtatni, ám a férfi dühében mégis lerúgta egy autó visszapillantó tükrét.

2023. Június 01. 14:58, csütörtök | Helyi

Változik a Perutz osztályozó mérkőzésének időpontja!

Fél órával korábban csap össze egymással a pápai és a gyöngyösi együttes, az NB III-as tagságért.

2023. Június 01. 13:00, csütörtök | Helyi

Nagy hanghatással járó gyakorlat lesz a pápai légibázison

Nagy hanghatással járó gyalogos harcászati kiképzést tartanak a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtéren 2023. június 06-10. között a nappali és esti órákban.