Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Június 22. 12:04, péntek | Belföld
Forrás: MTI

A miskolci rendőrség előtt demonstráltak helyi szocialisták

A miskolci rendőrség előtt demonstráltak helyi szocialisták

Demonstrációt tartottak az MSZP miskolci országgyűlési és önkormányzati képviselői, valamint a szocialista párt szimpatizánsai péntek délelőtt a Miskolci Rendőrkapitányság épülete közelében az ellen tiltakozva, hogy a hatóság gyanúsítottként hallgatta ki Földesi Norbertet, az MSZP miskolci önkormányzati frakciójának vezetőjét és Varga Gergő önkormányzati képviselőt.

A zuhogó esőben mintegy negyvenen vettek részt a megmozduláson, amelyen a Demokratikus Koalíció helyi szervezete is képviseltette magát.
Simon Gábor, az MSZP miskolci elnöke a helyszínen újságíróknak nyilatkozva példátlannak nevezte a történteket.
Az ügy előzményéről szólva elmondta: 2005-ben indult el a Fészekrakó-program, amelynek segítségével több ezer fiatal jutott lakáshoz. Ezt az állami programot Miskolcon, elsősorban az avasi lakótelepen, "néhány bűnöző kihasználta", okiratokat, adásvételi szerződéseket, munkáltatói igazolásokat hamisítottak, gyakorlatilag egy maffiaszerű bűnszövetkezet működött - fogalmazott a politikus, aki szerint "ügyvédek, értékbecslők, banki alkalmazottak fogtak össze", akik jelentős, mintegy 4 milliárd forintos kárt okoztak az államnak. Az ügynek több száz gyanúsítottja van, a bíróság a közelmúltban kezdte tárgyalni az ügyet. A pénz nincs meg, és mintha nem is keresné senki - fogalmazott a szocialista politikus.
Közölte: miután kiderült, hogy ki az elsőrendű vádlott az ügyben, a most meggyanúsított önkormányzati képviselők egy tavalyi sajtótájékoztatón bemutatták az illető egy nyilvános rendezvényen készült fotóját, amelyen az ügyvéd ruháján fideszes kitűző látható.
Simon Gábor közlése szerint annak idején a sajtón keresztül kérdezték a Fideszt, mi köze a pártnak ehhez az emberhez; válasz nem érkezett, de jogosulatlan adatkezelés és személyiségi jogainak megsértése miatt az ügyvéd feljelentette a két képviselőt. A jogász végzettségű MSZP-s politikus szerint "úgy látszik, az a baj, hogy megnevezték azt is, hogy ez a személy Fidesz-aktivista, a Fideszhez kötődő személy".
Földesi Norbert és Varga Gergő a demonstráción úgy fogalmazott: azzal, hogy nyíltan közölték az elsőrendű vádlott pártkötődését, szembesítették a Fészekrakó-ügy károsultjait ezzel. "Egy olyan ember, aki bűncselekményével tönkre tett egy városrészt, ne hivatkozzon semmire". Mi azzal védekezünk, amivel tudunk, de mindenkivel, mindenhol tudatosítjuk, ki okozott szenvedést az avasi lakóknak - hangoztatták.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.