Városlista
2019. december 13, péntek - Luca

Hírek

2011. November 18. 13:53, péntek | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI - Fotó: Reuters

A miniszterelnök lassan lépkedve beszélgetett XVI. Benedekkel

A miniszterelnök lassan lépkedve beszélgetett XVI. Benedekkel

XVI. Benedek pápa afrikai útjára való elindulása előtt péntek reggel a római repülőtéren találkozott Mario Montival, először az olasz politikus kijelölt kormányfői minőségében.

A katolikus egyházfő helikopterrel érkezett a Vatikánból a Leonardo da Vinci repülőtérre. Monti üdvözölte, amikor kiszállt a helikopterből, majd a pápa induló repülőgépe felé lassan lépdelve beszélgettek.

A kijelölt miniszterelnök és leendő kormánya pénteken bizalmi szavazás elé néz az olasz képviselőházban. A szenátus már az előző nap 281:25 arányban bizalmat szavazott az új végrehajtó hatalomnak. Programbeszédében Monti a pénzügyi szigort, a növekedést és a társadalmi igazságosságot jelölte meg kormánya központi célkitűzéseként, hogy Olaszország elkerülje azt a fajta adósságválságot, amelybe Görögország jutott.

Várhatóan a képviselőház is igennel szavaz az új, szakértői kormányra. XVI. Benedek háromnapos látogatásra indult Beninbe, ahol az egyház afrikai szerepéről fog beszélni.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 13. 05:00, péntek | Külföld

Halálos áldozata is van az orosz repülőgép-hordozón kiütött tűznek

Egy tengerész holttestére bukkantak a mentőalakulatok az Admiral Kuznyecov nehézcirkálón kiütött tűz oltása közben a mentőalakulatok - közölte csütörtök este az Északi Flotta sajtószolgálata.

2019. December 12. 17:04, csütörtök | Külföld

Magyar Kulturális Intézet nyílt Szöulban

Magyar Kulturális Intézetet nyitott meg Szöulban csütörtökön Szijjártó Péter. A külügyminiszter elmondta: 30 évvel ezelőtt új Európa született azzal, hogy a közép-európai országok visszanyerték szabadságukat.

2019. December 12. 12:02, csütörtök | Külföld

Biztonságosabb évet zárhat a légiközlekedés

A tavalyinál biztonságosabb évet zárhat a légiközlekedés, a balesetek és az áldozatok száma is jelentős csökkenést mutat

2019. December 12. 06:57, csütörtök | Külföld

Egy éven belül harmadszor is választhat Izrael

Az izraeli parlament szerda éjszaka megszavazta saját feloszlatását, majd csütörtök hajnalban jóváhagyta azt az indítványt, amely új parlamenti választás kiírását írja elő jövő év március másodikára.