Városlista
2020. július 14, kedd - Őrs

Hírek

2011. November 18. 13:53, péntek | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI - Fotó: Reuters

A miniszterelnök lassan lépkedve beszélgetett XVI. Benedekkel

A miniszterelnök lassan lépkedve beszélgetett XVI. Benedekkel

XVI. Benedek pápa afrikai útjára való elindulása előtt péntek reggel a római repülőtéren találkozott Mario Montival, először az olasz politikus kijelölt kormányfői minőségében.

A katolikus egyházfő helikopterrel érkezett a Vatikánból a Leonardo da Vinci repülőtérre. Monti üdvözölte, amikor kiszállt a helikopterből, majd a pápa induló repülőgépe felé lassan lépdelve beszélgettek.

A kijelölt miniszterelnök és leendő kormánya pénteken bizalmi szavazás elé néz az olasz képviselőházban. A szenátus már az előző nap 281:25 arányban bizalmat szavazott az új végrehajtó hatalomnak. Programbeszédében Monti a pénzügyi szigort, a növekedést és a társadalmi igazságosságot jelölte meg kormánya központi célkitűzéseként, hogy Olaszország elkerülje azt a fajta adósságválságot, amelybe Görögország jutott.

Várhatóan a képviselőház is igennel szavaz az új, szakértői kormányra. XVI. Benedek háromnapos látogatásra indult Beninbe, ahol az egyház afrikai szerepéről fog beszélni.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 13. 18:04, hétfő | Külföld

Moszkvában megszűnt a kötelező utcai maszkviselet

A koronavírus-helyzetben bekövetkezett pozitív változások nyomán az orosz főváros hétfőtől megszűntette az utcai maszkviselési kötelezettséget, amely azonban a zárt közösségi terek esetében továbbra is érvényben marad.

2020. Július 13. 12:58, hétfő | Külföld

Szándékosan idézte elő a sofőr a délnyugat-kínai busz-szerencsétlenséget

Az őt ért sérelmek miatt szándékosan hajtott bele egy tóba a buszsofőr múlt kedden a délnyugat-kínai Kujcsou tartományban, tettével 21 ember halálát okozva

2020. Július 13. 12:02, hétfő | Külföld

Meghalt 27 évesen Benjamin Keough, Elvis Presley unokája

Meghalt 27 évesen Benjamin Keough, Elvis Presley unokája - értesült a The Hollywood Reporter.

2020. Július 13. 10:50, hétfő | Külföld

Kijárási korlátozásokat vezetnek be több katalán városban

A koronavírus-fertőzések növekvő száma miatt kijárási korlátozások bevezetését jelentette be Lleida városában és további hét katalán településen a katalán kormány vasárnap.