Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Augusztus 13. 14:13, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A mezőlaki Adient két dolgozójának mintája lett pozitív

A mezőlaki Adient két dolgozójának mintája lett pozitív

Egyikük sem a gyárban, hanem külső helyszínen kapta el a vírust. Jelenleg is tart az üzem két hetes nyári tervezett leállása, hétfőn indul újra a termelés.

Megkeresésünkre Nagy András, az Adient Mezőlak Kft. gyárigazgatója azt írta, a gyár két munkavállalója jelezte, hogy pozitív lett a tesztje. Mindkettőjük fertőzöttsége külső eseménnyel kapcsolatos kontaktkutatás kapcsán derült ki. Hangsúlyozta, hogy egyikőjük sem a mezőlaki gyárban kapta el a vírust, ugyanis az üzem két hete, tervezett nyári leállás miatt zárva van.

Hozzátette: az Adient globális cégként már 2020 januárja óta higiénés intézkedéseket vezetett be, így a gyárban is folyamatos és fokozott óvintézkedéseket tettek. Például a pápai vírushelyzetre reagálva azonnal felvették a kapcsolatot a területileg illetékes laboratóriummal, és ingyenes COVID-tesztelési lehetőséget biztosítottak dolgozóiknak már az előtt, hogy kiderült a két munkatárs érintettsége.

- A kezdetek óta fokozott figyelmet fordítunk a rendszeres fertőtlenítésre, különös tekintettel a munkaállomásokra, irodákra, szociális helyiségekre. A leállás alatt a gyár alapos, újbóli fertőtlenítése is megtörtént. A napi rendszerességű fertőtlenítő takarításokat tovább folytatjuk az újraindulás után is, emellett belső kommunikációs csatornáinkon folyamatosan felhívjuk dolgozóink figyelmét a személyes higiéné fontosságára: a szappannal történő alapos kézmosásra, kézfertőtlenítésre. A kollégáknak továbbra is kötelező száj- és orrtakaró maszkot viselni a gyárban és a céges buszjáratokon egyaránt, valamint a termelésben dolgozók kesztyűben végezik munkájukat - áll az igazgató válaszlevelében.

A tervezett nyári leállást követően újraindítják a home office lehetőségét az irodai munkavállalók számára, és továbbra is mellőzik a közösségi összejöveteleket. A gyárban is kerik a csoportosulásokat, ritkították az étkezőben a férőhelyek számát, feljelölték a székek helyét és a fizikai állomány szünetrendjét is módosították.
- Továbbra is bízom a munkavállalók eddigi fegyelmezett magatartásában és együttműködésében, így a tervek szerint, a megfelelő készültséggel, zökkenőmentesen indulhat újra a gyártás - írja Nagy András gyárigazgató.

Az Adient mezőlaki gyáregysége rendelkezik a legnagyobb múlttal a magyarországi Adient telephelyek közül. Jogelődök révén 1997 óta van jelen az autóipari ülések iparágában. A mintegy 700 munkavállalót foglalkoztató mezőlaki üzemben ülés háttámla- és ülésmagasság állító-, illetve zárszerkezetet, valamint ülésrögzítő rendszereket gyártanak, melyeket az Európai Unió összes országába, illetve Ausztrália kivételével a világ minden kontinensére szállítanak. A gyár fő profilja az összeszerelési folyamat, kézi, félautomata és teljes automata sorokon történik. Az alkalmazott technológiák magas színvonalon zajlanak, lézer- és AWI-hegesztés mellett, préselést, szegecselést csavarozást és összeszerelést végeznek, az automata gyártósorok PLC és robotvezéreltek.

Fotó: Archív

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék