Városlista
2020. szeptember 19, szombat - Vilhelmina

Hírek

2020. Augusztus 13. 14:13, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A mezőlaki Adient két dolgozójának mintája lett pozitív

A mezőlaki Adient két dolgozójának mintája lett pozitív

Egyikük sem a gyárban, hanem külső helyszínen kapta el a vírust. Jelenleg is tart az üzem két hetes nyári tervezett leállása, hétfőn indul újra a termelés.

Megkeresésünkre Nagy András, az Adient Mezőlak Kft. gyárigazgatója azt írta, a gyár két munkavállalója jelezte, hogy pozitív lett a tesztje. Mindkettőjük fertőzöttsége külső eseménnyel kapcsolatos kontaktkutatás kapcsán derült ki. Hangsúlyozta, hogy egyikőjük sem a mezőlaki gyárban kapta el a vírust, ugyanis az üzem két hete, tervezett nyári leállás miatt zárva van.

Hozzátette: az Adient globális cégként már 2020 januárja óta higiénés intézkedéseket vezetett be, így a gyárban is folyamatos és fokozott óvintézkedéseket tettek. Például a pápai vírushelyzetre reagálva azonnal felvették a kapcsolatot a területileg illetékes laboratóriummal, és ingyenes COVID-tesztelési lehetőséget biztosítottak dolgozóiknak már az előtt, hogy kiderült a két munkatárs érintettsége.

- A kezdetek óta fokozott figyelmet fordítunk a rendszeres fertőtlenítésre, különös tekintettel a munkaállomásokra, irodákra, szociális helyiségekre. A leállás alatt a gyár alapos, újbóli fertőtlenítése is megtörtént. A napi rendszerességű fertőtlenítő takarításokat tovább folytatjuk az újraindulás után is, emellett belső kommunikációs csatornáinkon folyamatosan felhívjuk dolgozóink figyelmét a személyes higiéné fontosságára: a szappannal történő alapos kézmosásra, kézfertőtlenítésre. A kollégáknak továbbra is kötelező száj- és orrtakaró maszkot viselni a gyárban és a céges buszjáratokon egyaránt, valamint a termelésben dolgozók kesztyűben végezik munkájukat - áll az igazgató válaszlevelében.

A tervezett nyári leállást követően újraindítják a home office lehetőségét az irodai munkavállalók számára, és továbbra is mellőzik a közösségi összejöveteleket. A gyárban is kerik a csoportosulásokat, ritkították az étkezőben a férőhelyek számát, feljelölték a székek helyét és a fizikai állomány szünetrendjét is módosították.
- Továbbra is bízom a munkavállalók eddigi fegyelmezett magatartásában és együttműködésében, így a tervek szerint, a megfelelő készültséggel, zökkenőmentesen indulhat újra a gyártás - írja Nagy András gyárigazgató.

Az Adient mezőlaki gyáregysége rendelkezik a legnagyobb múlttal a magyarországi Adient telephelyek közül. Jogelődök révén 1997 óta van jelen az autóipari ülések iparágában. A mintegy 700 munkavállalót foglalkoztató mezőlaki üzemben ülés háttámla- és ülésmagasság állító-, illetve zárszerkezetet, valamint ülésrögzítő rendszereket gyártanak, melyeket az Európai Unió összes országába, illetve Ausztrália kivételével a világ minden kontinensére szállítanak. A gyár fő profilja az összeszerelési folyamat, kézi, félautomata és teljes automata sorokon történik. Az alkalmazott technológiák magas színvonalon zajlanak, lézer- és AWI-hegesztés mellett, préselést, szegecselést csavarozást és összeszerelést végeznek, az automata gyártósorok PLC és robotvezéreltek.

Fotó: Archív

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 18. 12:56, péntek | Helyi

Orvvadászokat fogtak el a pápai rendőrök

A pápai nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki az 53 és a 67 éves győri lakosokat.

2020. Szeptember 18. 12:24, péntek | Helyi

Feloldják a zárlatot a pápai kórházban

A kórház belgyógyószati és szülészet-nőgyógyászati osztályán a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya szeptember 3-tól zárlatot rendelt el.

2020. Szeptember 18. 08:30, péntek | Helyi

Volán mögé ült az eltiltott vezető, a rendőrök elfogták

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai szabálysértési őrizetbe vették a 27 éves helyi lakost.