Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Február 21. 14:15, kedd | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

A Mercedes sem titkolózik tovább, íme, a W03

A Mercedes sem titkolózik tovább, íme, a W03

A Formula–1-es csapatok közül tizedikként kedd reggel Barcelonában a Mercedes-istálló is bemutatta új négykerekűjét, a W03-ast.

Az idei trendet követve a Mercedes orrában is látható törés – Michael Schumacher és Nico Rosberg ezzel az autóval próbál meg felzárkózni a mezőny élén folyó küzdelmekhez.

Kedd reggel, szűk háromnegyed órával a 2012-es idény második kollektív tesztjének megkezdése előtt a Mercedes-istálló bemutatta új autóját, a W03-ast. A négykerekűről már a hivatalos leleplezése előtt készültek fotók és videofelvételek, a csapat ugyanis két napot már tesztelt.

Előbb múlt csütörtökön Silverstone-ban filmkészítés címén 100, majd vasárnap Barcelonában 200 kilométert száguldott vele Michael Schumacher és Nico Rosberg, akik immár a harmadik szezonjukat kezdik meg egymás csapattársaként. A katalóniai tesztre azért volt lehetősége a brackleyi gárdának, mert egy héttel korábban Jerezben egy nappal előbb befejezte a gyakorlást, mint a vetélytársak, azaz megspórolt egy napot.

Bár a riválisok attól tartanak, hogy a többiekhez képest két héttel elhalasztott bemutató oka valamiféle újítás, amely esetleg könnyen másolható, ezért a lehető legkésőbb akarták bemutatni a nyilvánosságnak, erről szó sincs. „Nem hiszem, hogy bármi megragadja a szemüket, ami meglepő lenne az eddig bemutatott autók látványa után – mondta Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója egy nappal a bemutató előtt. – Ugyanakkor remélem, néhány nagyon okos megoldásnak köszönhetően, ha nem is állítjuk a feje tetejére a világot, de nagyot lépünk az élcsapatok felé.”

A többséghez hasonlóan lépcsőzetes orr-részt kialakító Mercedesnél csúcsmérnökök sora dolgozott és dolgozik azon, hogy a Schumacher, Rosberg páros mihamarabb a futamgyőzelemért és a világbajnoki címért csatázzon: Ross Brawn csapatfőnök mellett korábban Loic Bigois vezető tervező a Prostnál, Bob Bell technikai igazgató a Renault-nál, Aldo Costa főmérnök a Ferrarinál, míg Geoff Willis technológiai igazgató a Red Bullnál töltötte be ugyancsak a technikai igazgatói szerepkört.

Bár Schumacher szerint nem lehet egyik napról a másikra világbajnok autót építeni, az istálló célja, hogy utolérje a Red Bull, McLaren, Ferrari hármast.

„Az előző két év tapasztalatait figyelembe véve építettük meg a kocsit. Két éve három dobogós helyezést jegyeztünk, tavaly viszont rossz irányba indultunk el, noha ez a negatív élmény is segíti a fejlődésünket. Nehéz a feladatunk, de aprólékos munkával elérhetjük a célunkat” – mondta Haug.

A csapatok kilenc órától tesztelnek Barcelonában, s a kollektív gyakorlás négy napon át, péntekig tart.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.