Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. November 09. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu

A memóriagyártók csalódtak a Windows 8-ban

A memóriagyártók csalódtak a Windows 8-ban

A meglehetősen nehéz helyzetben lévő memóriaszektornak a Windows 8 sem hozott megváltást.

A memóriapiac már igen hosszú ideje nehéz helyzetben van, hiszen a túlkészletek mellett a szabadesésben zuhanó árak is nehezítik a gyártók dolgát. Eközben elmondható, hogy a felhasználók számára a hardvereket tekintve a legjobb befektetés memóriát venni.

A DRAM-ipar a Windows 8 személyében várta a megváltót. A cégek azt remélték, hogy az új Windows miatt több megrendelés érkezik, a PC-gyártók új termékeket mutatnak be, emiatt pedig a felhasználók memóriát vesznek, hogy frissítsék a gépüket.

A Windows 8 azonban nem igényel komolyabb erőforrásokat az elődjénél, az új OS pedig eleve nem ösztönzi az embereket új PC megvételére, hiszen a Microsoft olcsó és egyszerű módszert talált ki a Windows 7-ről Windows 8-ra való frissítésre. A memóriaipar egyetlen reménye az maradt, hogy az Intel, az AMD és az ARM olyan platformokat mutat be, amelyek kihasználják a DDR4-es memóriák képességeit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.