Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. December 10. 09:26, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A második gyertyaláng is fellobbant a városi adventi koszorún

A második gyertyaláng is fellobbant a városi adventi koszorún

Szombaton és vasárnap színpadi programok, igazi adventi hangulat várta az érdeklődőket a Fő téren. A kastély udvarán a korcsolyapálya is megnyitott.

A vasárnapi programokat a pápai református közösség állította össze. Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma 9/M osztályos diákjai adtak elő énekes-zenés műsort, majd az Édenkert Pápai Református Óvoda munkatársainak kórusa állt színpadra.A Pápai Református Egyházközség PRIZ zenekara következett és néhány szám erejéig bemutatkozott a frissen alakult gyermekkórus is.

Az Adventi Kórustalálkozó fellépői is csatlakoztak hozzájuk és két karácsonyi dalt énekeltek el, adventi hangulatot varázsolva a Fő téren.

A város adventi koszorújának két gyertyáját Baráth Julianna a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma igazgatója gyújtotta meg. Rövid üenetében azt mondta,mindig jó érzéssel tölti el az embert, ha sikerül az Isten igéje szerint élni.

- Ma este, akik együtt vagyunk itt, eleget tettünk annak, amiről Pál apostol a filippibeliekhez írt levélben beszél. Arra kér bennünket, hogy azt vegyük figyelembe, ami szeretetre méltó, ami nemes, ami dicséretes. Aki a mai estét ide szánta, itt van, abban ott van a vágy a közösségre, a jó szóra, az Isten szeretetével való találkozásra. Így hallhatjuk meg az ő biztatását és kérését, hogy legyünk bátrak örülni mindenkor, észrevenni az ő közelségét. Advent erről a közelségről, a hozzánk közel jött, emberré lett Istenről szól nekünk - mondta el az igazgató.

A gyertyagyújtást követően Márkus Mihály és Halász Brigitta hangosítás nélkül utcazenélt a Fő téri közönségnek.

A Gyertyafényes Advent programjainak közelében, az Esterházy-kastély udvarán a korcsolyapálya is megnyílt. A festői környezetben sokan húzták fel a korcsolyát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék