Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. Szeptember 11. 08:17, péntek | Belföld
Forrás: Országos Mentőszolgálat

A magyar mentősök szerint a vírustagadók nehezítik legjobban a hatékony védekezést!

A magyar mentősök szerint a vírustagadók nehezítik legjobban a hatékony védekezést!

A COVID 19 virusa bármelyen életkorú embert megfertőzhet. A 60 felettiek, illetve az asztmában, cukor-, szív- és hasonló betegségekben szenvedők esetében nagyobb a súlyos megbetegedés kockázata de fiatal korban is okozhat komoly megbetegedést.

A mentőszolgálat több ezer lehetséges beteg szűrését végzi naponta, amit sokan semmibe vesznek. A “vírus tagadók” egyre többször tesznek bizonyságot tudatlanságukról a közösségi felületeken és különböző módokon próbálják feleslegesnek beállítani a megelőzés fontosságát. Vannak köztük, akik csupán bagatelizálják a problémát, míg mások a vírus teljes létezését tagadják annak ellenére is, hogy Magyarországon jelenleg több mint 5500 aktív fertőzöttről tudunk, akik közül 11 fő szorul gépi lélegeztetésre. A világban ennél rosszabb a helyzet, jelenleg összesen 27 millió feletti a betegek száma és már csaknem 1 millió halálos áldozata van az új koronavírusnak. A hatékony védekezés csakis teljes társadalmi összefogással tartható kordában, amit a magyarok már egyszer sikeresen bizonyítottak. Mindenkinek be kéne tartania az olyan egyszerű megelőző intézkedéseket, mint a gyakori kézmosás, a biztonságos távolságtartás vagy a maszk helyes használata, akkor újra visszaszorithatjuk a világjárvány terjedését Magyarországon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 14:04, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: