Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Január 14. 08:33, szombat | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu

A Magyar Köztársaságért mentek utcára!

A Magyar Köztársaságért mentek utcára!

A Demokratikus Koalíció pápai szervezete tartott figyelemfelkeltő demonstrációt Pápán, a Kossuth Lajos szobornál.

Az időjárás nem kímélte a DK pápai szervezetét, viharos szél és jeges hózápor érkezett a város fölé péntek délután. Pont akkor, amikor Kerecsényi Zoltánék "reménykeltő és emlékeztető" céllal tartottak demonstrációt a Kossuth utcán.
Kerecsényi Zoltántól, a párt választókörzeti koordinátorától megtudtuk, a helyszínválasztás jelképesnek szánták: - „Kossuth apánk” máig egyike azoknak, akik a magyar nép emlékezetében leginkább megtestesíti a szabadságot, a republikanizmust Petőfivel, az egykori pápai diákkal együtt.
Mint ahogy arról oldalunkon beszámoltunk, a DK már tartott egy hasonló szórólaposztó kitelepülést a piac téren. A mostani, január 13.-i kitelepülés során is több, mint kétszáz darab lapot nyújtottak át a sétáló embereknek.

Kerecsényi Zoltán hangsúlyozta, hogy szeretnék a pápaiakban erősíteni a reményt, lesz még Magyar Köztársaság. - A DK alakulásától fogva köztársaság-párti programot képvisel. Számunkra a köztársaság szó az egyenlőség, a szabadság, a szolidaritás, a kölcsönös megértés, a konszenzus, az egész társadalom összetartozásának igényét és ideálját jelenti. Valljuk, hogy a köztársaság nem pusztán államforma, hanem életforma, erkölcs, étosz, az egész nyilvános életet átfogó és meghatározó magatartásbeli és viselkedési norma – fogalmazott a demonstráción a párt képviselője.

A szervezet vezetője bemutatta a DK helyi szervezete által készített "Köztársasági Zsebfüzet" című kiadványt is, melyet minden, a választókörzetben működő demokratikus szervezet vezetőjéhez és minél több lakosnak el szeretnének juttatni a közeljövőben. A vékonyka kis kiadványban a köztársasággal foglalkozó gondolatok találhatók meg, költők versein át, illetve Vitányi Iván és Gyurcsány Ferenc egy-egy köztársaság eszmeiségével foglalkozó gondolatával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.