Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Október 01. 11:33, péntek | PR
Forrás: (x)

A legnépszerűbb autómárkák Európában

A legnépszerűbb autómárkák Európában

Átalakulóban a piac.

Nincs könnyű helyzetben az autóipar, hiszen nem elég, hogy egy világválságból kell visszakapaszkodnia, eközben még a káros anyag kibocsátás miatti küzdelem miatt is fájhatna a feje, ha lenne neki. Látszik is ez a mutatókon. Európában is az olcsóbban megvásárolható autókat keresik az emberek, ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a dobogón megváltozott a felállás. Európa legnépszerűbb autója a Volkswagen Golf ugyanis hiába vezette 2020-ban még az eladási listákat, ez 2021 nyarán már ne így volt. Európa legnépszerűbb autója ugyanis nem más, mint a Dacia Sandero lett, amiből összesen 20446 példány talált gazdára. Ezzel szemben a Volkswagen Golf 19425 darabja már csak a második helyre volt elég, nem elhanyagolható információ ezzel kapcsolatban, hogy ez 37 százalékos visszaesést jelent az előző évhez képest, miközben a Sandero 6 százalékkal növelte az eladásait. A toplista folytatásában a Toyota Yaris szerepel 18858 darabbal, ezután a Volkswagen Polo 17343 eladott autóval, majd a Volkswagen T-Roc 16496 kocsival, a Hyundai Tucson 14883 darabbal, a Volkswagen T-Cross 14170, a Dacia Duster 13329 darab eladott autóval jönnek. Összességében a Volkswagen Csoport a Stellantis előtt áll továbbra is, ez egyébként a hazai mutatókon is látszik, ahol a márka autói nagyon népszerűek használtan is. A hazai Vw autók nagy részét külföldről hozzák be, ezeket minden esetben ellenőrizni kell, a carvertical szolgáltatása ebben kínál megoldást. Az alvázszám ellenőrzés olyan lépése az autóvásárlásnak, amiről nem szabad megfeledkezni, hiszen rengeteg kellemetlenséget kerülhetünk el vele.

Egy kívülről vadiúj autóról is kiderülhet, hogy egy már rengeteg kilométer van benne, ráadásul egy közel totálkáros állapotból eszkábálták össze, hogy eladható legyen. Ez azért érdekes, mert befolyásolja az árat, illetve hatással van a későbbi kiadásainkra is. Azt talán említenünk sem kell, hogy a körözési listán való szereplésről miért érdemes tudnia az új vevőknek.

Európában Olaszországban növekedtek jelentősen az autó eladások számai, de Franciaország és Spanyolország is növekvő eladási számokkal büszkélkedhet. Az idei évet egyébként Magyarország ilyen tekintetben jobban kezdte, mint az európai átlag. Van viszont egy további érdekesség, mégpedig, hogy 2021 első fele volt az első olyan időszak Európa történetében, amikor több hálózatról töltős autót adtak el, mint hagyományos dízelt. Nem túl meglepő módon a dobogó első helyén egy német autó, igen, bizony, a Volkswagen áll. A Volkswagen ID.3-ból Európában ebben az időben 7 904 darabot adtak el összesen, amit a Tesla Model 3 nem tudott megelőzni, így az eladott 7 824 autó a második helyre volt számára elég. Újabb váratlan fordulatként a harmadik helyet ismét Volkswagen szerezte meg, mégpedig a Volkswagen ID.4, amiből 4624 darabot adtak el Európa szerte. Az eladott elektromos autók listája a következőképpen alakult a továbbiakban: Renault Zoe (4 032 darab), a Mustang Mach-E (3 621 darab), a Kia e-Niro (3 561 darab), a Skoda Enyaq iV (3 541 darab), a Tesla Model Y (3 478 darab), a Volkswagen e-up! (3 219 darab), illetve végül az új Fiat 500 (3 152 darab).

Címkék: autó, európa, márka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.