Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Május 28. 09:56, hétfő | Helyi
Forrás: honvedelem.hu

A legkeményebb civil túlélőfutókat keresték

A legkeményebb civil túlélőfutókat keresték

Idén második alkalommal rendezték meg a már évek óta népszerű Military Survival Run civil futamát május 26-án, szombaton.

Az MH Pápa Bázisrepülőtéren megtartott versenyen csak azok teljesíthettek sikerrel, akik izmaikat és elméjüket egyaránt megdolgoztatták.

A rendezvényen tizenkét kilométer hosszú és harminchárom akadállyal szabdalt menetvonal várta az indulókat. A sportesemény jellegében nem különbözött a korábban magyar és külföldi katonák, valamint rendvédelmi szervezetek egyenruhásai részére megrendezett katonai futamtól, mindössze pár feladatot alakítottak át, hogy a katonai ismeretekkel nem rendelkező civilek számára is teljesíthető és biztonságos legyen.

Az akadályok megépítésénél a szervezők - az MH Pápa Bázisrepülőtér és a Honvéd „Ezüstnyíl” Sportegyesület - igyekeztek idén is maximálisan kihasználni a bázis területének adottságait. Ennek megfelelően a versenyzőkre számos vizes, meredek emelkedőkkel tarkított, bunkerben végrehajtandó, valamint kötelekből épített feladat is várt.

Már a 2017-es első alkalommal is nagy népszerűségnek örvendett a rendezvény, hiszen tavaly több mint háromszázan álltak rajthoz. A pápai katonák gondos munkájának elismerése, hogy a Military Survival Run népszerűsége a kezdetektől fogva töretlen, az idei civil futamra nevezők száma elérte a kétszáznegyvenet.

Magyarország legkeményebb túlélő futóversenyének ötlete a 2000-es évek elejéből származik. Annak idején, amikor először élhettek magyar katonák is a lehetőséggel, hogy részt vegyenek a belga hadsereg által szervezett sportversenybe, többeknek azonnal megtetszett a belgák izmot és elmét egyaránt megmozgató túlélő futóversenye. Mindez odáig vezetett, hogy végül 2011-ben nálunk is megszervezték a rendezvényt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.