Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2015. Április 18. 08:57, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A közúti rendőröknél nagyobb béremelés várható?

A közúti rendőröknél nagyobb béremelés várható?

A rendvédelmi dolgozók új életpályamodelljében az utcán szolgálóknál és az aktív állományúaknál nagyobb, az irodai dolgozóknál, vezetőknél pedig mérsékeltebb lesz a béremelkedés. Kovács Zoltán kormányszóvivő erről az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában beszélt.

A kormány ezzel is kifejezi, hogy az a munka, amit a rendőrségtől az utcán látunk, milyen értékkel bír a magyar társadalom számára - mondta a kormányszóvivő.

Kovács Zoltán emlékeztetett: a kormánynak 2010-es célkitűzése, hogy az ország teljesítőképessége alapján kiszámítható, hosszú távú életpályamodell legyen a közszolgálatban, a köztisztviselőknél.

Az Országgyűlés kedden fogadta el a rendvédelmi dolgozók életpályamodelljéről szóló törvényt, amely szerint új előmeneteli és illetményrendszer jön létre az ágazatban. A módosítás értelmében megszűnik az automatikus előmeneteli rendszer, a vezetői beosztások meghatározott időre szólnak majd, a hivatásos állomány volt tagjaiból pedig létrejön a tartalékos állomány.

A törvény szerint idén júliusban átlagosan 30 százalékos béremelés lesz, amit 2016. január 1-jétől évente 5-5 százalékos mértékű követi, így teljesül 2019-re az ötven százalékos átlagos béremelés. Emellett idén július 1-jétől meghatározzák állománycsoportonként az illetményemelés mértékét is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is