Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Április 11. 09:29, hétfő | Helyi
Forrás: police.hu

A közút nem versenypálya

A közút nem versenypálya

A tavasz a motoros, segédmotoros, kerékpáros szezon kezdete - figyelmeztet a rendőrség.

A gyalogosok is többet vannak a szabadban, a közlekedési viszonyok pedig átrendeződnek, más a fontossági sorrend, másra kell figyelni, mint télen.

Amíg a téli időszakban a láthatóság kerül középpontba, addig tavasszal egyszer napfény, sima útfelület, máskor pedig kedvezőtlen látási és útviszonyok akadályozzák a tempós haladást. Tavasszal mintha elfelejtenénk a télen berögződött óvatos sebességmegválasztás. A járművezetők lendületesebben, tempósabban, felszabadultabban, nagyobb sebességgel közlekednek.

Útjaink is zsúfoltabbak lesznek. Az időjárás szeszélyessé válik, gyakran esik, gyakran fúj a szél. A csapadéktól vizes, csúszós lett az út, amelytől csökkenhet a járművek menetstabilitása. Számítani kell tehát arra, hogy a járművünk megcsúszhat és a féktávolság megnő.

Egyre több kétkerekű jármű jelenik meg a közutakon. Fontos, hogy ők készítsék fel járműveiket a téli pihenő után a közlekedésben részvételre. Ellenőrizzék a műszaki állapotot és főleg saját elméleti tudásukat is frissítsék fel. Néhány hónapos kihagyás után még a rutinos motorosok járműkezelésében is merülhetnek fel hiányosságok, tompulhatnak a reflexek.

Ebben az időszakban fokozott kockázatnak vannak kitéve a gyalogosok is, akik a közlekedés legvédtelenebb résztvevői. A járművezetőknek fokozott óvatossággal kell rájuk figyelni, bizonyos esetekben pedig segíteni kell őket közlekedésükben - olvasható a police.hu oldalon.

Címkék: motoros, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék