Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. December 17. 07:21, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (M.M.)

A kórház apróságainak kedveskedtek a pápai kosarasok

A kórház apróságainak kedveskedtek a pápai kosarasok

A gróf Esterházy Kórház gyermek- és újszülött osztályára látogatott a Concordia Motax KC Pápa csapatának elnöke és három játékosa.

Hernádi Tamás, Keresztes Rafael, Ács Péter és Puszta Dávid karácsony alkalmából egy kis szeretetet, mosolyt csempésztek a kórtermekben fekvő gyermekek és édesanyjuk szívébe. A látogatás a kis betegek és szüleik számára is váratlan volt.

Nem ez volt az elsõ alkalom, hogy a csapat egy jótékony célt tűzött ki és segíteni próbál, hiszen pár évvel ezelõtt a charge szindrómás Micskó Cintiának gyûjtöttek adományt - tudtuk meg Hernádi Tamástól. Idén a korházban lábadozó gyerekek számára szerették volna boldogabbá tenni a karácsonyt. Elősször kicsit bátortalanok voltak a picik, de hamarosan mosoly látszódott az arcukon, miközben átadták nekik a meglepetés csomagokat, melyekben stílusosan gyermek kosárlabda-palánk, labda, gyümölcsök és csoki kapott helyet.

A klub sok ajándékkal készült a gyerekeknek, melyet dr. Bilinszky Zsuzsanna, a gyermekosztály vezetõ fõorvosa köszönt meg a jótékony sportolóknak, akik idén egyedüliként lepték meg osztályukat. A doktornõ elmondta, szeretik az ilyen kezdeményezéseket, melyek hozzájárulnak a betegek minél gyorsabb felépüléséhez, mivel a nevetéssel gyorsabban gyógyulnak és könnyebbé is válnak a kórteremben töltött hétköznapjaik és ha kis időre is de elfelejthetik, hogy kórházban vannak.

Hernádi Tamás elmondta, a jövõben szeretnének hagyományt teremteni és közösségi szerepválalás jegyében, ezentúl évente valamilyen jótékonysági esemény, tevékenység mellé állni, ezzel is segíteni.

Fotó: Sz.Zs.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.