Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Szeptember 07. 09:26, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A konyhaasztalnál szurkálta hátba élettársát egy nő Pápán

A konyhaasztalnál szurkálta hátba élettársát egy nő Pápán

Emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a 42 éves nővel szemben, aki 2022 októberében ötször szúrta hátba az élettársát.

A vádirat szerint a jövedelemmel nem rendelkező, italozó életmódot folytató elkövetőt a sértett fogadta be a házába, miután a nőnek az édesanyja sérelmére elkövetett bántalmazás miatt a korábbi lakóhelyéről el kellett költöznie - írja az Ügyészség.

A vádlott és a sértett között élettársi kapcsolat alakult ki, s miután a nő továbbra sem rendelkezett jövedelemmel, a férfi tartotta el.

Az élettársak 2022. október 9-én este a sértett lakásában a konyhaasztalnál ültek, miközben a férfi cigarettát sodort és beszélgetni próbált az éppen szeszes italt fogyasztó vádlottal, amely azonban nem sikerült. A nő ekkor felvett a konyhaasztalról egy hét centiméter pengehosszúságú, hegyes, éles hámozókést, és a konyhaszékről felállva a sértett háta mögé lépett, majd a késsel ötször hátba szúrta a férfit.

A sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléséket szenvedett, a bántalmazás pedig azért sem járt súlyosabb következménnyel, mert a nő több szúrása is csontos képletet ért.

Az ügyészség a vádiratában a büntetett előéletű elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltását indítványozta azzal, hogy a vádlott a törvény rendelkezése folytán nem bocsátható feltételes szabadságra, továbbá indítványt tett az elkövetővel szemben korábban kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtásának utólagos elrendelésére.

Fotó: Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.