Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Március 17. 16:50, kedd | PR

A klasszikus regények megszínesítése nemes italok segítségével

A klasszikus regények megszínesítése nemes italok segítségével

Sokunk életére voltak hatással az irodalmi élet klasszikusai, valamint az általuk alkotott regények. A minőségi szeszes italok iránt érdeklődve persze az ember elgondolkodik időnként, hogy a kedvenc főhősöknek pontosan milyen típusú italt ajánlana


Voltaire örök optimista főhőse, Candid

A francia felvilágosodás kíméletlen kritikusának számító Voltaire bizony nem éppen egyszerű sorscsapásokkal súlytotta Candide nevű főhősét. Szegénység, éhezés, háború, földrengés és szerelmi csalódások teszik próbára folyamatosan a fiú hitét, ugyanakkor ő mindvégig pozitív marad.

Candide az ilyen szinten hányattatott sorsa ellenére sem vált búskomor férfivá, hanem komoly akaraterővel megmaradt a pozitív gondolkodás mellett mindvégig. Ha valaki, akkor ő bizony megérdemelt volna legalább egy pohárnyi Chateau du Breuil 14 years Whisky Cask Finish Calvadost.

A Franz Kafka által megálmodott keserű sorshoz keserű sör párosul

Bizony az Átváltozás című regény főhősének, Gregor Samsának a sorsában is nehéz volna pozitív jegyeket felfedezni. Gregor élete is bővelkedik tehát a keserűségben, és ő talán még rosszabbul is viseli mindezt Candide-nél.
Ezért is gondoljuk azt, hogy Gregor életében egyetlen örömforrásként az maradhatna, ha időnként leguríthatna egy üveg Rafa sört, és néhány perc erejéig megfeledkezhetne a problémáiról.

Az öreg halász fiktív esete a Ardbeg Corryvreckan whiskyvel

Ernest Hemingway egyenesen irodalmi Nobel-díjban részesült messze földön híres regényének a megalkotásáért, a főhős Santiago megpróbáltatásai pedig sokakat gondolkodtattak el olvasás közben.

Kockázatot vállal, távolabb merészkedik, mint valaha, hogy élete legnagyobb halát megakasztva többnapos küzdelemben legyen része elképesztő méretű cápákkal szemben. Bátran, férfiasan és önkívületi állapotban veti bele magát a küzdelembe, példaként szolgálva sokunk számára.

Nem kérdés tehát, hogy a regény végén holtfáradtan hazaérkezve azt kívánjuk neki, bárcsak leguríthatna egy pohárka fenséges Ardbeg Corryvreckan whiskyt.
Sajnos a reménység szigetén nem lehetett Bujdosó Horgonyt kapni Robinson Crusoe talán a világ leghíresebb hajótöröttjének számít, aki a regényen keresztül sokaknak mutatott példát túlélésből, kitartásból és személyes fejlődésből. Őszintén szólva nehéz volt letenni a regényt, amikor hősünk éppen vadászni kezd, rizs termesztésébe fog, vagy megismerkedik Péntek nevű fogjával.

Ha Robinsonnak nem is volt lehetősége megkóstolni a balatonboglári borvidék egyik legfinomabb borát, mi ettől függetlenül benevezhetünk egy üveggel a jófajta Bujdosó Horgony megkóstolására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.