Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2022. Április 03. 17:01, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A kisebb városokban többen szavaznak, mint 4 éve, a fővárosban és a nagyvárosokban kevesebben

A kisebb városokban többen szavaznak, mint 4 éve, a fővárosban és a nagyvárosokban kevesebben

Még két óra van hátra az urnazárásig, de sokan a részvételi adatokból szeretnének következtetéseket levonni a választási eredményekre vonatkozóan.

A kormánypárt maradását vágyó olvasóink muníciót kaphatnak reményeik alátámasztására abból az adatsorból, amelyből az tűnik ki, hogy 15 óráig ugyan nagyjából azonos részvételi arány rajzolódik ki az országban, ám ennek megoszlása eltérést mutat. Míg a kisebb városokban többen járultak az urnákhoz, addig a falvakban mérsékelten kevesebben, mint 4 évvel ezelőtt. Ugyanakkor a fővárosban és a nagyvárosokban összesen mintegy 100 ezer emberrel kevesebb szavazott, mint 2018-ban.

Köztudott, hogy az ellenzék a fővárosban és a nagyvárosokban a legerősebb, így ezek a számok a Fidesz előnyét vetíthetik előre, ám még a 17 órai részvételi adatok nem ismertek, így messzemenő következtetéseket azért kár lenne levonni ezekből az adatokból. Továbbá természetesen azt sem lehet tudni, hogy valójában kik azok, akik otthon maradtak.

Eredményváró: Kövesse folyamatosan frissülő cikkünket, egészen vasárnap éjszakáig!

Grafikon: Átlátszó.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 06:35, csütörtök | Helyi

Bejutott a megyei kupa döntőjébe a Perutz

A Veszprém vármegyei kupában sorozatban hatodik mérkőzését is megnyerte a Pápa, ezúttal a Péti MTE-t győzték le 3-1 arányban, ami azt jelenti, hogy a júniusi kupadöntőben a Balatonalmádi csapata ellen zárja a sorozatot a Perutz.

2024. Május 15. 18:28, szerda | Helyi

Jövő nemzedéke program - A fiatalok Pápán tartását célozza Grőber Attila második programcsomagja

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint ha nem lép ezen a területen a következő polgármester, akkor öt év múlva már csak 25 ezer pápairól beszélhetünk.

2024. Május 15. 13:23, szerda | Helyi

Jogsi nélkül, ittasan vezetett - Pápa és Gyarmat között fogták el

A járőrök 2024. május 11-én éjszaka, a 83-as számú főúton, Pápa és Gyarmat között állítottak meg egy autót, majd ellenőrizték a vezetőt.

2024. Május 15. 08:00, szerda | Helyi

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség az utakon

2024. május 13. és 19. között fokozott közúti ellenőrzési akciót tart a rendőrség.