Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Szeptember 17. 09:41, szerda | Belföld
Forrás: MTI

A kínai számítógépek fele vírussal fertőzött

A kínai számítógépek fele vírussal fertőzött

A számítógépek több mint fele vírussal fertőzött Kínában, és a helyzet nemhogy javulna, inkább romlik - derül ki egy új jelentésből.

A számítógépes vírusok vészhelyzetkezelő központjának becslése szerint az országban lévő számítógépek mintegy 55 százaléka lehet vírussal fertőzött. Ez az arány csaknem 10 százalékkal magasabb a tavalyinál, miközben a korábbi években viszonylagos javulás mutatkozott.
A vírusoknak leginkább az online bankolást és más fizetési szolgáltatásokat használók vannak kitéve, a hackerek ugyanis pénzszerzés reményében mindenekelőtt ezekre az érzékeny információkra vadásznak. A közösségi oldalak szintén nem biztonságosak, a tanulmány a legnépszerűbb mikroblogot, a Sinát név szerint is említi.
A jelentés arra is rámutat, hogy a kínai kormányzati honlapok több mint fele fokozottan ki van téve kibertámadásoknak, az azokon lévő biztonsági rések pedig komoly károkat okozhatnak az egész országnak.
A kormány idén augusztusban szigorított az állami hivatalok és vállalatok által használható vírusirtók beszerzésének szabályain. Eszerint ezek az egységek kizárólag kínai gyártóktól vehetik mostantól a szoftvert, míg korábban a listán külföldi cégek gyártmányai is szerepeltek. A biztonsági kockázatok kiszűrését szolgálja majd a hivatalos indoklás szerint Kína saját fejlesztésű operációs rendszere, amely 3-5 éven belül készülhet el, és várhatóan az egész államigazgatásban azt használják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során