Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Március 02. 08:07, péntek | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu (Sz.Zs.)

A Jobbik nemet mondott Pápa 2012-es költségvetésére

A Jobbik nemet mondott Pápa 2012-es költségvetésére

Erőss Bulcsú értékelte a csütörtöki testületi ülés határozatait.

A Jobbikos önkormányzati képviselő úgy látja, hogy az önkormányzati alrendszer finanszírozása egy fillérrel sem emelkedik 2012-ben, így reálértéken nagy összeggel csökkenhet a településeknek szánt pénz. – 2012-ben komoly költségvetési hiány várható az önkormányzatoknál, a pénzszerzés terén azonban szűkösek a lehetőségek – fogalmazott Erőss Bulcsú.

A Jobbik nem támogatja a további hitelfelvételt sem, az ingatlan eladásokat viszont igen, abban az esetben, ha az azokból származó bevételeket beruházásra, felújításra fordítják.

Erőss Bulcsú szerint érdemes lenne bevezetni a multinacionális cégek esetében a differenciált építményadót, amit egyébként már javasolt is a Jobbikos politikus, ám dr. Áldozó Tamás polgármester szerint erre nincs törvényi lehetőség. A Jobbik szerint viszont van, hiszen Keszthely és Nagykanizsa is bevezette már ezt a fajta adózást.

A politikus javaslatot tett az ülésen a Közterültet-felügyelet létszámának növelésére, ezt azonban elutasította a testület, mondván ez jegyzői hatáskörbe tartozik.

A Jobbik támogatta a Pápán működő három bölcsőde és a Kékfestő Múzeum munkájáról szóló beszámolóját, valamint egyetértett a Rákóczi Szövetség felvidéki Beiratkozási Ösztöndíj Programjának 200 ezer forintos önkormányzati támogatásával is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék