Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Október 26. 13:23, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Pápa-ma.hu

A Jobbik elutasította a járási hivatal felállítását

A Jobbik elutasította a járási hivatal felállítását

Erőss Bulcsú önkormányzati képviselő sajtótájékoztatón értékelte a csütörtöki testületi ülés napirendi pontjait.

A Jobbik elutasította a járási központ létrehozásáról megkötött megállapodást. Erőss Bulcsú úgy fogalmazott, hogy ha nem Magyarországon élne, még el is hinné dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott pozitív jövőképét. Erőss Bulcsú ugyanis az ülésen több kérdést is feltett a járási központ kialakításával kapcsolatban: a lakosságot érintő esetleges negatív hatásokról, arról, lesz-e köztisztviselői bér- illetve létszámcsökkentés, továbbá hogy milyen módon számol majd el egymás között az önkormányzat és a kormány a Városháza rezsiköltségeiről.Dr. Kovács Zoltán elmondta, kormányzati döntés szerint a közszolgálati dolgozók bére nem csökken, a létszámleépítés pedig arra vonatkozik, hogy a nyugdíjba vonulók helyett nem vesznek fel újakat. A helyiségek közös használata tekintetében a kormánymegbízott elmondta, a megállapodásban szerepel, hogy a rezsit a felek négyzetméter arányában osztják meg egymás között.

Erőss Bulcsú indítványozta az ülésen egy helyi termelői piac megvalósítását, ám a javaslatot a testület nem szavazta meg. A polgármester elmondta, a pápai piacban a helyi termelői piac is benne foglaltatik, de ha igény mutatkozik egy külön őstermelői piac létrehozására, az üres piaci napok valamelyikén biztosítanak erre lehetőséget.

A közoktatási intézmények államosításával kapcsolatban a jobbikos képviselő borulátó. - Bizonyos idő elteltével mondhatja azt az állam, hogy kihasználtság hiányára hivatkozva bezár, vagy összevon iskolákat, ezáltal pedagógus munkahelyek kerülhetnek veszélybe. Erőss Bulcsú javaslata szerint ennek megakadályozása érdekében érdemes lenne egy közhasznú alapítványt létrehozni, mely megkapná a közoktatási intézmények kezelési jogát. A politikus szerint a polgármester nem reagált a felvetésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.

2024. Május 02. 08:00, csütörtök | PR

Hogyan ismerhetők fel a száraz szem tünetei, hogy idejében kezeltethesd a problémát?

Bizonyos helyzetekben, például biciklizés vagy futás során, repülőn ülve, egy fűtött vagy légkondicionált szobában könnyen megtapasztalhatod a szemszárazságot.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal