Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Július 13. 20:31, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A Jobbik alelnöke tartott lakossági fórumot Pápán

A Jobbik alelnöke tartott lakossági fórumot Pápán

Sneider Tamás durva kampányra számít a jövő évi választásokat megelőzően.

Az alelnök előadását megelőzően Süle Zsolt önkormányzati képviselő méltatta Sneider Tamást. Mint mondta, azon országos politikusok közé tartozik, akik az országos témákon túl helyi, kis közösségek ügyeivel is foglalkoznak. Süle Zsolt elmondta, Sneider Tamás a tavalyi évben az Országgyűlésben indítványozta, hogy a kormányzat másfél milliárd forinttal támogassa a pápai belterületi utak felújítását, ám ezt a beadványt a fideszes többség elutasította. Az önkormányzati képviselő szerint ugyanakkor nagy mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a tavalyi év végén 650 millió forintot ítélt oda a fenti célokra a kormány.

Varga Gábor választókerületi elnök szomorú képet festett az országról felvezetőjében. Mint mondta, súlyos problémák vannak az oktatás, az egészségügy tekintetében, de égető gond a mindent átható korrupció is. Ugyanakkor szerinte a legsúlyosabb problémát az a morális válság jelenti, mely többek között tetten érhető a "kicsinyes plakátrongálásokban", Pápán például a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Bizottság tagja ragasztott át jobbikos óriásplakátokat. Varga Gábor szerint magyar szívvel, józan ésszel és tiszta kézzel kellene az országot irányítani.

Sneider Tamás pártja legfontosabb témáját fejtette ki bővebben. A bérunió kezdeményezését a Jobbik az Európai Unión belül indította el, hét országban összesen egymillió aláírást kell összegyűjteni ahhoz, hogy az Európai Bizottság napirendre tűzze a kérdést. - Szeretnénk szakítani azzal a közel harminc éves neoliberális gazdaságpolitikával, ami egyszerűen összefoglalva arról szól, hogy Magyarországon - akár mesterséges úton is - legyenek alacsonyan tartva a bérek, emiatt bejön a külföldi multinacionális tőke, mely gazdaggá teszi az országot és mindenki jól fog élni. Mára teljesen egyértelmű, hogy ez a gazdaságpolitika nem volt sikeres. Ennek az ellentétét szeretnénk, elsősorban a belső keresletre építve, a magyar vállalkozások megerősítésével emelkedhetnének a bérek - mondta a párt és az Országgyűlés alelnöke, aki csúnya kampányra számít. Ennek ellenére pártja igyekszik tartani magát ahhoz, hogy tiszta és normális hangvételben lefolytatott valódi vitákkal közelítsünk a 2018-as választásokhoz.

Az alelnök szerint jelenleg a korrupció kérdésköre foglalkoztatja leginkább az embereket, akik érzik azt, hogy törvényesítve lett egy nem tisztességes eljárás Magyarországon. A politikus szerint gazdaságilag sem jó irányban mentek a dolgok az utóbbi időben, a hazai bérszínvonal már nemcsak a nyugatitól, de a környező országokétól is szakad le - tudtuk meg Sneider Tamástól.

A lakossági fórum a résztvevők kérdéseivel és az azokra adott válaszokkal zárult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.