Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Május 16. 13:23, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

A Jobbik aggódik, hogy a húsgyár tönkreteszi a pápai sertéstartókat

A Jobbik aggódik, hogy a húsgyár tönkreteszi a pápai sertéstartókat

Ferenczi Gábor, a párt országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a Pápai Hús 1913 Kft. új vezetése tartozik a sertéstenyésztőknek, sőt, a tartozás egy részének elengedését kérik.

A politkus elmondta, pártja támogatta az önkormányzat tulajdonszerzését, illetve törzstőkeemelését, mivel ezzel a csődközeli helyzetbe jutott céget meg lehetett menteni, több ezer ember megélhetését tartva így meg egészen a dolgozóktól a beszálítókig. - Úgy tűnik azonban, hogy a tulajdonosok elfelejtették, amit ígértek. A húsgyárat sertéssel ellátó gazdák a Jobbikhoz fordultak, mivel a városvezetés és a gyár menedzsmentjének azon ígéretével szemben, hogy mindenkit ki fognak fizetni, nyugodtan szállítsák a sertéseket, másfél hónapja tartoznak nekik.Van olyan gazda, aki 1200 sertést adott le annak tudatában, hogy a tulajdonos garanciát vállal a kintlevőségeik kifizetésére. A gazdák többségének azonban mind a mai napig semmit sem fizettek, vagy csak a tartozások töredékét - mondta Ferenczi Gábor.

A gazdák szerint pofátlanság teteje, hogy ezek után a húsgyár egyoldalúan módosítaná a szerződéseket. -Azt kérnék a gazdáktól, hogy visszavonhatatlanul engedjék el a megrendelőnek a csatolandó melléklet szerinti számlatartozása 30%-át. Ráadásul a tartozásból fennmaradó részt is csak 2014. december 31-éig fizetnék meg részletekben.Hogy képzelik, hogy egy ilyen megállapodást akarnak aláíratni azokkal, akik bízva az önök ígéreteiben, tisztességgel leszállították a feldolgozandó sok ezer sertést a húsgyárnak? Miért nem akarják betartani a fizetési ígéretüket? Miért akarnak tönkretenni, csődbe vinni mindenkit, aki a nehéz körülmények ellenére sertéstartással foglalkozik még Pápa környékén? - tette fel a kérdést Ferenczi Gábor országgyűlési képviselő.

Íme az említett szerződés:

Fotó: Archív

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.