Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. December 17. 17:27, szombat | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu

A jelenlegi kormány hazugságokkal került hatalomra!

A jelenlegi kormány hazugságokkal került hatalomra!

Dr. Vadai Ágnes a DK országos elnökségének tagja és dr. Vitányi Iván a DK tiszteletbeli elnöke voltak a Demokratikus Koalíció pápai szervezete által szervezett kerekasztal-beszélgetés vendégei.

A zártkörű kerekasztal-beszélgetés előtt sajtótájékoztatót tartottak a Demokratikus Koalíció politikusai, akiket megérkezésükkor tapssal köszöntött a jórész idősebbekből álló asztaltársaság a Diófa Vendéglőben. Elsőként dr. Vitányi Iván szólt, szerinte fordulóponthoz érkezett az ország. - A jelenlegi kormány hazugságokkal került a hatalomba, amit megígért, abból semmit sem teljesített. Bő másfél évvel a választások után a társadalom kezd felébredni. Az idős szociológus politikus elmondta, negyedszerre érez így 1945, '56 és '89 után.

Dr. Vadai Ágnes, a Gyurcsány kormány honvédelmi államtitkára, a DK álláspontját ismertette. - Az Orbán kormány gazdaságpolitikája teljes kudarcot vallott. Ezt bizonyítja a költségvetés újratervezése is, melyet csak a jog csűrés-csavarásával próbálják megoldani. A leginkább jogellenes lépésnek a magánnyugdíj pénztárral kapcsolatos elképzeléseket tartjuk. Ezzel a magyar kormány végérvényesen elveheti a magánnyugdíj pénztárban való maradás lehetőségét - mondta az országgyűlési képviselő.

Vadai szerint mind Matolcsy György, mind Orbán Viktor miniszterelnök teljesen utat tévesztettek és totális zűrzavar uralkodik a kormányban. Megismételte Gyurcsány Ferenc győri kijelentését, miszerint Magyarország még sosem állt olyan közel az államcsődhöz, mint most.

A Demokratikus Koalíció elnökségi tagja szerint a kormány megpróbálja egyre jobban limitálni az ellenzék hozzászólásait. - Ez oda fog egyébként vezetni, hogy ha a képviselőknek nem lesz módja az országgyűlésben elmondani véleményüket, akkor meg fogjuk találni a módját annak, hogy más fórumokon tegyük ezt meg - mondta dr. Vadai Ágnes.

Kerecsényi Zoltán a DK pápai szervezője kisebb fajta csodának nevezte, hogy a Demokratikus Koalíció alig 6 héttel a megszületése után elérte a parlamenti küszöböt, legalábbis a Medián közvélemény kutatása szerint. A DK országos elnökségének tagtoborzása is sikeresnek mondható - mondta Kerecsényi Zoltán.

Az alkalom keretében megemlékezésre került sor a demokratikus Magyarországért vívott küzdelem kiemelkedő mártírja, Bajcsy-Zsilinszky Endre közelgő évfordulója kapcsán, ezért a találkozó után koszorú elhelyezésére került sor Bajcsy-Zsilinszky Endre utolsó órái, percei tanúja, az akkori sopronkőhidai börtön-lelkész sírjánál az Alsóvárosi köztemetőben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.