Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Június 12. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A jegybank tovább stimulálná a gazdaságot

A jegybank tovább stimulálná a gazdaságot

Kissé gyengült a forint a tegnapi kereskedésben, és ma reggel is 305 forint környékén az euró. Különösebb piaci oka nem volt a forint gyengülésének, ha csak az nem, hogy az utóbbi időben azért inkább erősödött, és már kinézett némi árfolyam korrekció, főleg 2,4 százalékos alapkamat mellett. Közben a Magyar Nemzeti Bank bejelentette, hogy június 16-tól új elemekkel bővíti monetáris politikai eszköztárát.

Ahogy a jegybank fogalmaz, az ország külső sérülékenységének további mérséklése, illetve a gazdaság belső forrásokból történő finanszírozásának erősítése érdekében. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az eszköztár részévé válik egy forint kamatcsere eszköz, amelyhez kapcsolódóan az első tendert június 26-án tartja a jegybank. Emellett a potenciális eszköztár részévé válik egy hosszú lejáratú, fedezett forinthitel, illetve egy eszközcsere instrumentum is. Az MNB tartja magát az április végén bejelentettekhez, vagyis kivezetik augusztus 1-től kötvényeket, amelyek betétekké alakulnak át.

A kamatkockázatok mérsékléséhez is segítséget nyújt a Nemzeti Bank. Minél inkább a hosszúlejáratú finanszírozás felé szeretnék eltolni a kereskedelmi bankokat, legyen szó akár állampapír-vásárlásról, akár új lakossági és céges hitelek kibocsátásáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.