Városlista
2020. június 4, csütörtök - Bulcsú

Hírek

2020. Május 23. 13:29, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A hónap végén megnyit az Esterházy-kastély

A hónap végén megnyit az Esterházy-kastély

A koronavírus járvány miatt ideiglenesen bezárt látogatóközpont május 30-tól ismét várja a vendégeket.

A kastélyt üzemeltető önkormányzati cég ügyvezetője elmondta, természetesen az újranyitás nem jelenti azt, hogy a járvány előtti, korlátozásoktól mentes rendben zajlana a kiállítóterek látogatása. 20 főben maximalizálják a tárlatvezetésen résztvevők számát, a látogatóktól azt kérik, hogy viseljenek maszkot, illetve biztosítják a kézfertőtlenítés lehetőségét ki, illetve belépéskor. Boros Katalin hozzátette, az elmúlt hetekben egyre nagyobb igény merült fel az újranyitást illetően, több csoport is érdeklődött, hogy megtekinthetik-e az Esterházy-kastélyt.

- Elérhető lesz a tárlatvezetés mellett a barokk ruhás fotózás is, a valaki kiválasztott ruhát pár napra karanténba tesszük. Csokoládé bonbont is lehet készíteni, hiszen nagyrészt kollégánk dolgozik vele, aki kesztyűt visel majd, a látogatóktól pedig azt kérjük, hogy ne nyúljon hozzá kézzel, csak az általunk biztosított kanalakkal. A LEGO játszóházban a játékkockákat szintén tudjuk cserélni, fertőtleníteni, így ez sem okoz gondot. Megtekinthető Nemcsics Antal kiállítása is, így minden olyan szolgáltatás, amit nyújtani tudunk, az május 30-tól újra igénybe vehető lesz - mondta el az ügyvezető.

Boros Katalintól megtudtuk, a tavasszal megnyitott Albrecht Dürer kiállítás szintén látogatható lesz május 30-tól. A tárlat a kialakult helyzet miatt jövőre is megtekinthető lesz a kastélyban.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 03. 15:39, szerda | Helyi

Kis mértékben nőtt a karanténba helyezett személyek száma

Jelenleg 27-en vannak járványügyi megfigyelés alatt a városban.

2020. Június 03. 13:41, szerda | Helyi

Megnyitottak a pápai iskolák, de az online oktatás is megmarad

A kormány enyhítő intézkedései nyomán keddtől a pápai oktatási intézmények is fogadják a tanulókat.

2020. Június 03. 07:20, szerda | Helyi

Kerékpárosok segítségét kéri a Közlekedéstudományi Intézet

A KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából kutatást végez „Kerékpáros érintettségű balesetek átfogó elemzése címmel”.

2020. Június 01. 11:12, hétfő | Helyi

Új telephelyet nyitott Pápán a Royal Traktor!

Pápán nyílt meg ünnepélyes keretek között a cég harmadik telephelye az országban.