Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Szeptember 30. 16:54, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

A helyi egészségügyet is javítaná a Baloldali Együttműködés

A helyi egészségügyet is javítaná a Baloldali Együttműködés

Szerintük az egészségügyet befektetésként kell értelmezni, így az arra szánt anyagi ráfordítások a jövőben megtérülnek.

Grőber Attila polgármester-jelölt a téma ismertetése előtt kitért Unger Tamás alpolgármesterrel, a sajtón keresztül lefolytatott vitájára is. Mint mondta, a mikro vállalkozások adómentességével kapcsolatos kérdéseken jól lemérhető, hogy ki az, aki időtállóan hasonlóan fogalmaz. A politikus idézett egy 2011. áprilisi képviselő-testületi ülést, ahol még az említett adómentesség mellett szavazott a testület, majd hét hónappal később a Fideszes városatyák a mentesség megszüntetését terjesztették elő az esélyegyenlőségre hivatkozva, mára pedig igazságtalanságról beszélnek - fogalmazta meg véleményét a politikus.

A bal-közép erők jelöltje az egészségügyi programjával kapcsolatban három alapvető elvárást fogalmazott meg a pápai kórház felé. Megfelelő szakorvosi ellátást, a kórház eszközparkjának folyamatos korszerűsítését, illetve a kórház működésének anyagi biztonságát szeretné elérni a szocialisták helyi elnöke. Ezek mellett a háziorvosi rendelők épületeinek és az ott lévő eszközpark megújítását tűzi ki célként.

Szirbek Rita MSZP-s önkormányzati képviselő a program részleteire is kitért. A politikus nagyobb arányban vonna be a helyi egészségügybe önkénteseket. Pályázati lehetőségeket kihasználva bővítené a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást.

Az úgynevezett "Pöttöm Pápaiak" program keretében a pápai lakhellyel rendelkező szülők, itt anyakönyvezett újszülött gyermekei emlékdiplomát és pénzügyi támogatást kapnának, a gyermekszületés és a Pápán szülés ösztönzésére. Szirbek Rita szerint vissza kellene állítani a hétvégi fogászati ügyeletet. Nagyobb hangsúlyt fektetne a prevencióra, ennek keretében Pápa Város Önkormányzata támogatásával negyed évente szűrővizsgálatokat szervezne. Amennyiben pedig rosszindulatú daganatot diagnosztizálnának és a beteg vállalná a műtéti beavatkozást, anyagi támogatást is nyújtana számára.

A HPV elleni védőoltás támogatását kibővítené az első védőoltásra is, ugyanis jelenleg csupán a második és a harmadi oltást támogatja az önkormányzat (jelenleg a 12-13 éves lányok 60%-a veszi igénybe ezt a lehetőséget Pápán - a szerk.). Mindezek mellett bővítené az interaktív életmentő pontokat szerte a városban, melyek működtetői számára ingyenes képzést biztosítanának. A sürgősségi ellátás segítése érdekében támogatná egy pápai mentőhelikopter-légibázis kialakítását.

Szirbek Rita az egészségügyi dolgozók erkölcsi megbecsülését is növelné "Az év orvosa" és "Az év szakdolgozója" címmel, melyeket szavazás után ítélnének meg. -Az emberi egészséget és a felette őrködő egészségügyet befektetésként kell kezelni. Ha így teszünk, az anyagi ráfordítások megtérülnek. Mi az emberekben bízunk és a városunkban - zárta gondolatait az MSZP képviselője.

Grőber Attila szerint a program megvalósításához szükséges anyagi feltételek (mintegy 10 millió forint), költségvetési átcsoportosításokkal előteremthetőek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.