Városlista
2021. június 20, vasárnap - Rafael

Hírek

2012. December 05. 15:06, szerda | Helyi

A helyi DK gyűjtést szervez a hajléktalanoknak

A helyi DK gyűjtést szervez a hajléktalanoknak

Az adományokat december 5-én és december 18-án 10 és 11 óra között várják a pápai Kossuth-szoborhoz, kitelepülő pultjukhoz. Konkrétan ruhákat, takarókat, cipőket ép és tiszta állapotban.

A párt helyi szervezete a karácsony közeledtével döntött úgy, így kíván segíteni a leginkább rászorulókon - mondta el Kerecsényi Zoltán helyi koordinátor szerda délelőtti sajtótájékoztatóján. -Közelednek a fagyok, már mindenhol beindították a fűtési rendszereket. Sajnos sok lakásban, házban nem tudnak fűteni, nincs pénz meleg ételre, ruhára sem. Ezt tapasztalják a Demokratikus Koalíció politikusai országjárásukon is - áll a párt országos közleményében.

A DK Veszprém megye 4. sz. választókerületi szervezete már a nyár folyamán fölhívta a figyelmet arra, hogy a városi politikai szervezetek, társadalmi szervezetek aktivizálják magukat, aktivizálják a segítő hálózataikat, és akár közösen is, segítsenek az egyre többségében rászoruló embertársainkon. Akik a “szeretet ünnepéhez” közelgő “várakozási” időszakban segítenek a helyi rászoruló embereken, azok nagy dolgot tesznek. Különösképpen a mai országos, megélhetési, megszorítási viszonyok közepette. Ezért lett légyen az baloldali, jobboldali lelkületű párt, vagy közösség a városban, és gyűjt, segít karitatívan ebben az időszakban, az tiszteletre méltó, becsülendő feladatot vállal!

- Ha a DK egyszer kormányzati pozícióba kerülne, mérsékelni kívánja a társadalmi igazságtalanságot, s csökkenteni a szociális feszültségeket - mondta Kerecsényi Zoltán. A politikus szerint ma az ország amit a legjobban nélkülöz, az a remény. - A remény, hogy a súlyos társadalmi és szociális helyzetből közösen kikeveredjünk.Az országnak fordulatra van szüksége. Mindennek meg kell változnia életünkben, hogy az életünk is megváltozzék. A Demokratikus Koalíció ezért a fordulatért küzd és tesz - tette hozzá.

Címkék: adománygyűjtés, dk

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 18. 11:39, péntek | Helyi

Emléktábla avatás a pápai Fő téren

Különleges emlékalkalmak részesei voltunk 2021. június 17-én, csütörtökön kora délután az Elsősorban pápai Városbarát Egylet (EpVE) önkénteseivel.

2021. Június 17. 21:47, csütörtök | Helyi

Késelés történt a Gróf úton?

Több rendőrautó és mentőautó érkezett a Gróf úton, az egyik vendéglátóipari egységhez. Információink szerint egy embert megkéseltek.

2021. Június 17. 18:49, csütörtök | Helyi

Meisel Józsefre emlékeztek

2021. Június 17. 15:12, csütörtök | Helyi

Legyél Te is rendőr!

Rendőrjárőr-képzésre várják az állampolgárok jelentkezését.