Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. December 05. 15:06, szerda | Helyi

A helyi DK gyűjtést szervez a hajléktalanoknak

A helyi DK gyűjtést szervez a hajléktalanoknak

Az adományokat december 5-én és december 18-án 10 és 11 óra között várják a pápai Kossuth-szoborhoz, kitelepülő pultjukhoz. Konkrétan ruhákat, takarókat, cipőket ép és tiszta állapotban.

A párt helyi szervezete a karácsony közeledtével döntött úgy, így kíván segíteni a leginkább rászorulókon - mondta el Kerecsényi Zoltán helyi koordinátor szerda délelőtti sajtótájékoztatóján. -Közelednek a fagyok, már mindenhol beindították a fűtési rendszereket. Sajnos sok lakásban, házban nem tudnak fűteni, nincs pénz meleg ételre, ruhára sem. Ezt tapasztalják a Demokratikus Koalíció politikusai országjárásukon is - áll a párt országos közleményében.

A DK Veszprém megye 4. sz. választókerületi szervezete már a nyár folyamán fölhívta a figyelmet arra, hogy a városi politikai szervezetek, társadalmi szervezetek aktivizálják magukat, aktivizálják a segítő hálózataikat, és akár közösen is, segítsenek az egyre többségében rászoruló embertársainkon. Akik a “szeretet ünnepéhez” közelgő “várakozási” időszakban segítenek a helyi rászoruló embereken, azok nagy dolgot tesznek. Különösképpen a mai országos, megélhetési, megszorítási viszonyok közepette. Ezért lett légyen az baloldali, jobboldali lelkületű párt, vagy közösség a városban, és gyűjt, segít karitatívan ebben az időszakban, az tiszteletre méltó, becsülendő feladatot vállal!

- Ha a DK egyszer kormányzati pozícióba kerülne, mérsékelni kívánja a társadalmi igazságtalanságot, s csökkenteni a szociális feszültségeket - mondta Kerecsényi Zoltán. A politikus szerint ma az ország amit a legjobban nélkülöz, az a remény. - A remény, hogy a súlyos társadalmi és szociális helyzetből közösen kikeveredjünk.Az országnak fordulatra van szüksége. Mindennek meg kell változnia életünkben, hogy az életünk is megváltozzék. A Demokratikus Koalíció ezért a fordulatért küzd és tesz - tette hozzá.

Címkék: adománygyűjtés, dk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.