Városlista
2020. július 3, péntek - Kornél

Hírek

2012. December 05. 15:06, szerda | Helyi

A helyi DK gyűjtést szervez a hajléktalanoknak

A helyi DK gyűjtést szervez a hajléktalanoknak

Az adományokat december 5-én és december 18-án 10 és 11 óra között várják a pápai Kossuth-szoborhoz, kitelepülő pultjukhoz. Konkrétan ruhákat, takarókat, cipőket ép és tiszta állapotban.

A párt helyi szervezete a karácsony közeledtével döntött úgy, így kíván segíteni a leginkább rászorulókon - mondta el Kerecsényi Zoltán helyi koordinátor szerda délelőtti sajtótájékoztatóján. -Közelednek a fagyok, már mindenhol beindították a fűtési rendszereket. Sajnos sok lakásban, házban nem tudnak fűteni, nincs pénz meleg ételre, ruhára sem. Ezt tapasztalják a Demokratikus Koalíció politikusai országjárásukon is - áll a párt országos közleményében.

A DK Veszprém megye 4. sz. választókerületi szervezete már a nyár folyamán fölhívta a figyelmet arra, hogy a városi politikai szervezetek, társadalmi szervezetek aktivizálják magukat, aktivizálják a segítő hálózataikat, és akár közösen is, segítsenek az egyre többségében rászoruló embertársainkon. Akik a “szeretet ünnepéhez” közelgő “várakozási” időszakban segítenek a helyi rászoruló embereken, azok nagy dolgot tesznek. Különösképpen a mai országos, megélhetési, megszorítási viszonyok közepette. Ezért lett légyen az baloldali, jobboldali lelkületű párt, vagy közösség a városban, és gyűjt, segít karitatívan ebben az időszakban, az tiszteletre méltó, becsülendő feladatot vállal!

- Ha a DK egyszer kormányzati pozícióba kerülne, mérsékelni kívánja a társadalmi igazságtalanságot, s csökkenteni a szociális feszültségeket - mondta Kerecsényi Zoltán. A politikus szerint ma az ország amit a legjobban nélkülöz, az a remény. - A remény, hogy a súlyos társadalmi és szociális helyzetből közösen kikeveredjünk.Az országnak fordulatra van szüksége. Mindennek meg kell változnia életünkben, hogy az életünk is megváltozzék. A Demokratikus Koalíció ezért a fordulatért küzd és tesz - tette hozzá.

Címkék: adománygyűjtés, dk

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 03. 10:15, péntek | Helyi

Skriba Máté újra Perutz mezben

A 28 éves, korábbi utánpótlás-válogatott támadó, Skriba Máté Pápán folytatja pályafutását.

2020. Július 03. 08:11, péntek | Helyi

Legyen a futás ünnep - Szombaton adják át az új futókört a Külső-Várkertben

Az egy kilométer hosszú, rekortán borítású futópálya átadó ünnepségét szombaton délelőtt tartják meg.

2020. Július 03. 07:23, péntek | Helyi

Rendőrkézen a tolvajok

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai egy 25 éves békási férfit és egy 20 éves dabronyi nőt hallgattak ki gyanúsítottként.

2020. Július 02. 19:01, csütörtök | Helyi

Ismét látogatható a pápai zsinagóga

Július 1-től újra megnyitotta kapuit a zsinagóga, mely keddtől szombatig 10-18 óráig várja a látogatókat.