Városlista
2020. február 27, csütörtök - Ákos, Bátor

Hírek

2019. December 16. 17:50, hétfő | PR

A gyújtógyertyák a gyújtásrendszer nélkülözhetetlen elemei

A gyújtógyertyák a gyújtásrendszer nélkülözhetetlen elemei

A gyújtógyertyák a gyújtásrendszer nélkülözhetetlen elemei, amelyek a benzinmotorokban a levegő-üzemanyag keverék begyújtására használatosak

Egy fémből készült menettel rendelkező burkolatból állnak, amelynek az egyik végén két elektróda, a másikon pedig egy
csatlakozó található. Nagyon jó szigeteléssel is rendelkeznek. Milyen típusú gyújtógyertyák léteznek? Réz. Ezeknek az alkatrészeknek rézmagjuk van, és középelektródájuk nikkelötvözet bevonattal rendelkezik. Ezek a legolcsóbb piacon kapható alkatrészek, amelyeket általában az 1980-as évek előtt készült, kisfeszültségű elosztóval felszerelt autókban használnak. Ugyanakkor, turbófeltöltős járművekben és magas kompressziós rátával rendelkező motorokban is jó teljesítményt nyújtanak. Ezért nagy teljesítményű autókban eredeti alkatrészként gyakran kerülnek beépítésre. Fő hátrányuk a rövid élettartam - minden 32 000 km-en cseréjükre van szükség.
Platina. Ezek a gyújtógyertyák sokkal tovább használhatók, mint a réz alkatrészek, több hőt termelnek és csökkentik a törmelék felhalmozódását. Ezt az elektródákhoz hegesztett patinalemez teszi lehetővé. Irídium. Az ilyen típusú alkatrészek drágábbak az előzőknél, de 25%-al hosszabb ideig használhatók, mint a platina gyújtógyertyák. Emellett, kis elektródájuk miatt kevesebb energiát használnak fel.
Ezüst. Ezek a gyújtógyertyák ezüstbevonatú elektródákkal készülnek. Egészen jól vezetik az áramot, de nem olyan tartósak, mint a platina vagy irídium alkatrészek. Ezek például motorkerékpárokban találhatók.
Dupla platina. Az ilyen típusú gyújtógyertyákat a wasted-spark rendszerrel felszerelt járművekbe tervezték. Ugyanakkor, az elektronikus elosztós gyújtásrendszerekben használatuk nem ajánlott.
Melyek a hibás gyújtógyertya jelei?
• gyújtáskimaradás, utógyújtás, kopogás
● magasabb üzemanyag-fogyasztás
● a teljesítmény csökkenése
● nehéz indulás
• ingadozó alapjárat
• megnövekedett károsanyag-kibocsátás, és a kipufogócső erős szaga
Mi okozza a gyújtógyertyák meghibásodását?
• Olaj-, üzemanyag- és szénlerakódás a gyertyákon
• Nem megfelelő gyújtógyertya-hézag vagy hőérték
• Korrózió vagy mechanikai sérülés
Nagyon sok gyújtógyertya gyártó létezik. A legismertebbek az NGK, a Bosch, a Champion, a Denso, az OEM és a Motorcraft. Rexbo.hu - vezető autóalkatrész üzlet Gépkocsija rendszeres karbantartását tervezi? Vagy a lehető leghamarabb kell megjavítania autóját? Rexbo.hu - itt vagyunk, hogy segítsünk. Segítünk megtalálni a kiváló minőségű, autójának és pénztárcájának megfelelő termékeket. Rendeljen most, és a lehető leggyorsabban megkapja az alkatrészeket!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2020. Január 31. 10:23, péntek | PR

Megjelent Wéber Feri első saját dala

2020. Január 28. 11:59, kedd | PR

9 érdekes tény a lóversenyről

2020. Január 24. 15:07, péntek | PR

Újévi fogadalmak: Hogyan olvassunk több könyvet idén?

Olvasni ismét divatos elfoglaltság, ami nagy öröm lehet számodra is, hiszen egy jó könyvvel a kezedben megszűnik a világ, és egy új nyílhat meg előtted.