Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. December 16. 17:50, hétfő | PR

A gyújtógyertyák a gyújtásrendszer nélkülözhetetlen elemei

A gyújtógyertyák a gyújtásrendszer nélkülözhetetlen elemei

A gyújtógyertyák a gyújtásrendszer nélkülözhetetlen elemei, amelyek a benzinmotorokban a levegő-üzemanyag keverék begyújtására használatosak

Egy fémből készült menettel rendelkező burkolatból állnak, amelynek az egyik végén két elektróda, a másikon pedig egy
csatlakozó található. Nagyon jó szigeteléssel is rendelkeznek. Milyen típusú gyújtógyertyák léteznek? Réz. Ezeknek az alkatrészeknek rézmagjuk van, és középelektródájuk nikkelötvözet bevonattal rendelkezik. Ezek a legolcsóbb piacon kapható alkatrészek, amelyeket általában az 1980-as évek előtt készült, kisfeszültségű elosztóval felszerelt autókban használnak. Ugyanakkor, turbófeltöltős járművekben és magas kompressziós rátával rendelkező motorokban is jó teljesítményt nyújtanak. Ezért nagy teljesítményű autókban eredeti alkatrészként gyakran kerülnek beépítésre. Fő hátrányuk a rövid élettartam - minden 32 000 km-en cseréjükre van szükség.
Platina. Ezek a gyújtógyertyák sokkal tovább használhatók, mint a réz alkatrészek, több hőt termelnek és csökkentik a törmelék felhalmozódását. Ezt az elektródákhoz hegesztett patinalemez teszi lehetővé. Irídium. Az ilyen típusú alkatrészek drágábbak az előzőknél, de 25%-al hosszabb ideig használhatók, mint a platina gyújtógyertyák. Emellett, kis elektródájuk miatt kevesebb energiát használnak fel.
Ezüst. Ezek a gyújtógyertyák ezüstbevonatú elektródákkal készülnek. Egészen jól vezetik az áramot, de nem olyan tartósak, mint a platina vagy irídium alkatrészek. Ezek például motorkerékpárokban találhatók.
Dupla platina. Az ilyen típusú gyújtógyertyákat a wasted-spark rendszerrel felszerelt járművekbe tervezték. Ugyanakkor, az elektronikus elosztós gyújtásrendszerekben használatuk nem ajánlott.
Melyek a hibás gyújtógyertya jelei?
• gyújtáskimaradás, utógyújtás, kopogás
● magasabb üzemanyag-fogyasztás
● a teljesítmény csökkenése
● nehéz indulás
• ingadozó alapjárat
• megnövekedett károsanyag-kibocsátás, és a kipufogócső erős szaga
Mi okozza a gyújtógyertyák meghibásodását?
• Olaj-, üzemanyag- és szénlerakódás a gyertyákon
• Nem megfelelő gyújtógyertya-hézag vagy hőérték
• Korrózió vagy mechanikai sérülés
Nagyon sok gyújtógyertya gyártó létezik. A legismertebbek az NGK, a Bosch, a Champion, a Denso, az OEM és a Motorcraft. Rexbo.hu - vezető autóalkatrész üzlet Gépkocsija rendszeres karbantartását tervezi? Vagy a lehető leghamarabb kell megjavítania autóját? Rexbo.hu - itt vagyunk, hogy segítsünk. Segítünk megtalálni a kiváló minőségű, autójának és pénztárcájának megfelelő termékeket. Rendeljen most, és a lehető leggyorsabban megkapja az alkatrészeket!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.

2024. Április 09. 11:23, kedd | PR

A mobil kaszinó appok térnyerése Magyarországon: Kényelem, elérhetőség és biztonság

Az elmúlt években Magyarországon is egyre népszerűbbé váltak a mobil szerencsejáték-alkalmazások.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.