Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2019. Április 10. 20:48, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A Gyimóti úton folytatódik a járdafelújítási program

A Gyimóti úton folytatódik a járdafelújítási program

Ez a hatodik járdaszakasz, amelynek megújításán egyidőben dolgoznak Pápán.

Császár Endrétől, a városrész önkrományzati képviselőjétől megtudtuk, az út páratlan oldalán kimondottan rossz állapotú volt a járda burkolata, több lakó is jelezte már korábban, hogy a forgalmas gyalogúton nehézkes a közlekedés. A mostani felújítás a Dózsa György úttól a Bakonyér hídig terjed, mely két autóbusz megállót is érint. A képviselő örömét fejezte ki a munkálatok megkezdése kapcsán és a lakosság türelmét és megértését kéri.

Rádi Róbert, a Városfejlesztő Kft. ügyvezetője a beruházás műszaki adatait ismerette. Mint mondta, 540 folyóméteren 690 négyzetméter felújításáról van szó. A kivitelezés hétfőn vette kezdetét, mostanra eltávolították a régi aszfalt felületet és annak alapját, hamarosan kezdődik a murva betöltése. A beruházás két autóbusz megálló újjáépítését is tartalmazza.

Áldozó Tamás polgármester felidézte, ez év első felében több mint 100 millió forint jut pápai járdák felújítására és 2019 második felében egy újabb, hasonló összeg elköltését tervezik. Jelenleg a Gyimóti út mellett a Táncsics, aToldi, a Döbrentei és az Árpád utcákban dolgoznak, illetve a Korvin utca megújítása is tartalmazza a járdák megújítását.

A beruházás összköltsége megközelíti a 16 millió forintot és legkésőbb június 30-ig el kell készülnie.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 22. 17:25, szerda | Helyi

Megnevezte alpolgármester-jelöltjét Grőber Attila!

Vadász Krisztina lesz Pápa alpolgármestere, ha Grőber Attila megkapja a választók bizalmát a június 9-i önkormányzati választáson.

2024. Május 22. 09:39, szerda | Helyi

3 Kemény Kérdés: Marton Sándor és Molnár István válaszol!

Három kemény kérdést tettünk fel mind a négy polgármesterjelöltnek. Először a független Molnár István, illetve a Mi Hazánk támogatásával induló Marton Sándor válaszait közöljük.

2024. Május 21. 17:59, kedd | Helyi

Grőber Attila: A turizmus és a kultúra területén is kihasználatlanok a város adottságai

Az Élhető és Gyarapodó Városért Egyesület, valamint ellenzéki pártok polgármesterjelölte szerint a város egyik kitörési pontja lehetne a turizmus.

2024. Május 21. 14:28, kedd | Helyi

Autóbusz, furgon és személyautó karambolozott Tapolcafőnél

A baleset helyszínére mentőhelikopter is érkezett, de a tűzoltók is dolgoznak a mentés során.