Városlista
2020. január 18, szombat - Piroska

Hírek

2019. Április 10. 20:48, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A Gyimóti úton folytatódik a járdafelújítási program

A Gyimóti úton folytatódik a járdafelújítási program

Ez a hatodik járdaszakasz, amelynek megújításán egyidőben dolgoznak Pápán.

Császár Endrétől, a városrész önkrományzati képviselőjétől megtudtuk, az út páratlan oldalán kimondottan rossz állapotú volt a járda burkolata, több lakó is jelezte már korábban, hogy a forgalmas gyalogúton nehézkes a közlekedés. A mostani felújítás a Dózsa György úttól a Bakonyér hídig terjed, mely két autóbusz megállót is érint. A képviselő örömét fejezte ki a munkálatok megkezdése kapcsán és a lakosság türelmét és megértését kéri.

Rádi Róbert, a Városfejlesztő Kft. ügyvezetője a beruházás műszaki adatait ismerette. Mint mondta, 540 folyóméteren 690 négyzetméter felújításáról van szó. A kivitelezés hétfőn vette kezdetét, mostanra eltávolították a régi aszfalt felületet és annak alapját, hamarosan kezdődik a murva betöltése. A beruházás két autóbusz megálló újjáépítését is tartalmazza.

Áldozó Tamás polgármester felidézte, ez év első felében több mint 100 millió forint jut pápai járdák felújítására és 2019 második felében egy újabb, hasonló összeg elköltését tervezik. Jelenleg a Gyimóti út mellett a Táncsics, aToldi, a Döbrentei és az Árpád utcákban dolgoznak, illetve a Korvin utca megújítása is tartalmazza a járdák megújítását.

A beruházás összköltsége megközelíti a 16 millió forintot és legkésőbb június 30-ig el kell készülnie.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 18. 07:28, szombat | Helyi

Árokba borult egy autó Nyárád és Nemesszalók között

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba borult egy személyautó péntek délután, a 834-es út Nyárád és Nemesszalók közötti szakaszán.

2020. Január 17. 09:43, péntek | Helyi

Ne csak egy kis felületet kaparjon le!

A jármű szélvédőjéről a pára, a jég és a hó teljes eltakarítása a járművezető kötelessége – erre hívja fel a figyelmet a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

2020. Január 16. 20:22, csütörtök | Helyi

Lakástűzben meghalt egy férfi a Vak Bottyán utcában

Meghalt egy ember Pápán, miután a Vak Bottyán utcában levő ház egyik helyiségében tűz keletkezett - írja a Veol.hu.

2020. Január 16. 12:15, csütörtök | Helyi

Kannabisz volt a Pápán lefoglalt kábítószergyanús anyag

Az egyik belvárosi lakótelep parkolójában talált anyagról az előzetes szakvélemény megállapította, hogy THC-t tartalmaz, vagyis kannabisz volt a lefoglalt egy kilogramm anyag.