Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Augusztus 06. 20:41, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A gyermekorvosi ügyeleten dolgozó egyik asszisztens mintája is pozitív lett

A gyermekorvosi ügyeleten dolgozó egyik asszisztens mintája is pozitív lett

Dr. Áldozó Tamás polgármester ma este számolt be a koronavírussal kapcsolatos legfrissebb fejleményekről.

A polgármester renkívüli bejelentkezéséből kiderült:

- 20 igazolt esete van a koronavírusnak Pápán. Információi szerint Müller Cecília országos tisztifőorvos Pápa-környéki igazolt fertőzötteket is beleszámolhatott az általa közölt 22 főbe.

- A polgármester szerint félő, hogy az igazolt esetek száma tovább nő. Csütörtökön este az elrendelt karanténok száma 73, 25-tel több, mint tegnap. 9 személy esetében járványügyi elkülönítésről van szó. Ők gyanús, valószínűsített, de pozitív teszttel még nem igazolt esetek.

- Hőemelkedése volt a Teveli úti otthonházban már igazolt, azóta Ajkán kezelt bácsi szobatársának. Elővigyázatosságból őt is az ajkai kórházba szállították, de a vírus jelenléte még nem igazolt.

- A gyermekorvosi ügyeleten dolgozó egyik asszisztens mintája tegnap szintén pozitív lett. A vele egy légtérben dolgozó orvos karanténba került, az orvosi rendelőben az alapos fertőtlenítést követően folyt ma a betegek fogadása.

- Utóbb pozitívnak bizonyult beteg ellátása miatt egy felnőtt háziorvos is kiesett az ellátásból. Az ő első tesztje negatív lett.

- Ujvári Hajnalka, az Egészségügyi Alapellátási Intézet vezetője a Pápán kialakulóban lévő Covid-góc miatt átmeneti intézkedéseket vezetett be: Tartalmilag ez a tavasszal megismert eljárásrend szerinti működést jelenti. A rendelők zárva lesznek, a betegek a szolgáltatást előzetes telefonos egyeztetésnek megfelelően vehetik igénybe. A maszk viselésére és a kézfertőtlenítésre szigorú szabályok vonatkoznak. A védőnői családlátogatás szünetel.

- A Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendje hétfőtől megváltozik, a személyes ügyfélfogadást csak a kizárólag személyesen intézhető ügyek esetében biztosítják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék