Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Szeptember 23. 13:19, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

A gyermekeket és egymást is bántalmazták

A gyermekeket és egymást is bántalmazták

Kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség egy 48 éves pár ellen, akik a közel másfél éves együttélésük ideje alatt többször a gyermekek szeme láttára bántalmazták egymást, a gyermekeket elhanyagolták, a férfi pedig előfordult, hogy a fiatalabb gyermeket is bántalmazta.

A vádirat szerint a két elkövető élettársi kapcsolata 2018 nyarától 2019. október közepéig tartott, melynek során közösen nevelték a nő 2006-ban és 2008-ban született gyermekeit Pápán. A vádlottak italozása azonban többször a gyermekek előtti kölcsönös erőszakba torkollott, miután előfordult, hogy az ittas férfi tenyérrel arcon ütötte és megrúgta az élettársát, a nő pedig ittasan ököllel ütötte a férfit. Az elkövetők a gyermekek nyugodt nevelkedésén túl azok higiéniájáról sem gondoskodtak, rendezetlenül, ápolatlanul járatták őket. A férfi agresszivitása ezen túl volt, hogy a kisebbik fiú ellen fordult, és egy ízben azért ütötte arcon a gyermeket, hogy az ne egye meg előle az ennivalót, míg egy másik esetben a nyakánál fogva megemelte, amikor a gyermek szendvicset akart készíteni. Az ügyészség a vádiratában a cselekményét különös visszaesőként elkövető férfival és élettársával szemben börtönbüntetés kiszabására és a közügyek gyakorlásától történő eltiltásra tett indítványt, egyúttal azt is indítványozta, hogy az ügyben ítélkező Pápai Járásbíróság mindkét vádlottat tiltsa el bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, melynek keretében kiskorú nevelését, felügyeletét, gondozását vagy gyógykezelését végeznék, vagy kiskorúval egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyba kerülnének.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.